Šios partijos konferencija penktadienį patvirtino Seimo rinkimų programą, kandidatus vienmandatėse apygardose ir daugiamandatėje apygardoje.

Pirmame LLRA-KŠS kandidatų dešimtuke – Seimo nariai Michalas Mackevičius, Rita Tamašunienė, Vanda Kravčionok, Zbignevas Jedinskis, Juzefas Kvetkovskis, Jaroslavas Narkevičius, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Jaroslavas Kaminskis.

Paskutiniu – 141-uoju – numeriu įrašytas parlamentaras Leonardas Talmontas.

V. Tomaševskis BNS sakė, kad į partijos kandidatų sąrašą bus įtraukta ir Rusų aljanso atstovė Irina Rozova.

Šįkart LLRA-KŠS nutarė Seimo rinkimuose dalyvauti viena, koalicijos su nieko nesudaryti.

„Mes koalicijos nesudarysime. Irina Rozova eis su mūsų sąrašu, tačiau daugiau negu vieno kandidato (iš kitos partijos – BNS) negalime priimti. Jeigu būtų du kandidatai iš kitų partijų, net ir nekeičiant pavadinimo, jam privalomas 7 proc. barjeras“, – teigė V.Tomaševskis ir tokią rinkimų įstatymo nuostatą pavadino nesusipratimu.

Rinkimų programoje LLRA-KŠS siūlo mažinti Seimo narių skaičių nuo 141 iki 101, nustatyti, kad į parlamentą galėtų būti renkami tik „piliečiai, turintys tam tikrą patirtį arba žinias apie valstybės valdymą“. Taip pat žadama mažinti ministerijų skaičių, apmokestinti banko aktyvus bei įvesti mokestį nuo finansinių sandorių, pensijas susieti su vidutiniu darbo užmokesčiu, užtikrinti, kad 75 metų sulaukusiems asmenims pagrindiniai vaistai būtų nemokami, kt.

Užsienio politikoje partija pasisako už kuo glaudesnius ryšius su artimiausiais kaimynais – Latvija, Lenkija, Baltarusija ir Rusija, šalies vaidmens stiprinimą NATO ir Europos Sąjungoje.

„Nesvarbu, kokia yra kiekvieno iš mūsų tautybė, lytis, rasė, politiniai įsitikinimai, socialinis statusas – mums visiems reikalinga yra taika ir ramybė. Todėl visus mūsų planus ir lūkesčius, kuriuos numatėme šioje programoje, patikime Dievo valiai, tikėdami, kad jis mums suteiks pakankamai jėgų, išminties ir sveikatos šias nuostatas įgyvendinti visų mūsų šalies piliečių labui“, – rašoma rinkimų programoje.

LLRA-KŠS šiuo metu parlamente turi aštuonis atstovus.