Socialdemokratai instrukcijoje buvo numatę sudaryti garsių ir partijai simpatizuojančių žmonių sąrašus. Buvo sudarytas ir sąrašas profesijų, kurių atstovus pageidaujama matyti savo gretose.

Tai - rašytojai, dailininkai, aktoriai, mokslininkai, verslininkai, gamtosaugininkai, garsūs sporto treneriai ir sportininkai, taip pat - tautinių mažumų atstovai.

Partijos vadovybės nuomone, taip pat reikėtų užmegzti ryšius su nevyriausybinių, visuomeninių organizacijų lyderiais - kūrybinių sąjungų, profsąjungų, jaunimo, moterų, pagyvenusių žmonių bei sporto veteranų.

Projekte buvo pateiktos instrukcijos, kaip turėtų vykti bendravimas su žinomais žmonėmis. Taip pat vadovybė ne rečiau kaip kas pusmetį norėtų žinoti verbavimo rezultatus.

Instrukcijoje sakoma, kad svarbiausia - surasti ir sudominti įtakingus ir populiarius žmones, kurie patys būtų suinteresuoti suburti besidominčius politika savo kolegas ir norėtų bendrauti bei dirbti su Socialdemokratų partija.

Socialdemokratų įsitikinimu, pasirinktiems veikėjams turėtų imponuoti žadama galimybė dirbti ir bendrauti su partijos vadovais, Seimo nariais, ministrais, departamentų direktoriais.