Kaip matyti iš nuotraukų, vanduo gatves apsėmė skirtingose miesto vietose: Žalgirio g., Saltoniškų g., Antakalnyje.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai DELFI teigė, kad apie problemą žinoma. Jų turimomis žiniomis, UAB „Grinda“ jau yra išsiuntusi savo turimus ekipažus į užtvindytų gatvių vietas.

DELFI primena, kad sinoptikai dar prieš kurį laiką pranešė, kad šios savaitės viduryje sulauksime tropinių liūčių. Jų teigimu, liūtys bus trumpos ir vasariškos, intensyvumas bus labai skirtingas: kai kam gali kliūti vos keli lašai, o kai kam – labai stipri liūtis.

Paaiškino, kas nutiko

Savo ruožtu UAB „Grinda“ direktorius Martynas Augaitis DELFI sakė, kad tai tipinė situacija mieste, kuri nutinka po to smarkaus lietaus.

„Kadangi smarki liūtis, šuliniai nespėja sugerti tokio vandens kiekio, kai kuriose vietose gal jie net užkimšti žolių, sąnašų. Mūsų avarinė dispečerinė tarnyba šiandien, trečiadienį, gavo nemažai pranešimų apie mieste esančias užtvindytas vietas. Trys ekipažai jau išsiųsti“, – informavo jis.

Kurios tiksliai vietos Vilniuje užtvindytos, M. Augaitis sakė negalintis pasakyti, tačiau paaiškino, kam bus teikiami prioritetai.

„Prioritetas teikiamas pagrindinėms sankryžoms, gatvėms, kurios yra žemumoje, labiausiai apsemtos, jomis praktiškai negalima pravažiuoti. Taip pat – kiemams“, – prasitarė jis.

Tikisi sutvarkyti kitąmet

Pasak „Grindos“ vadovo, kadangi Vilniaus miestas didelis, lietaus sankaupų yra ne vienoje vietoje, neretai susidariusios situacijos yra sudėtingos, sunku prognozuoti, kaip greitai problema bus išspręsta.

„Dedamas maksimalus kiekis pastangų, kad ši situacija būtų likviduota“, – tikino M. Augaitis.

Jo teigimu, problemų dėl vandens sankaupų Vilniuje kyla praktiškai visuomet, kai tik smarkiau palyja.

Tikimasi, situacija pagerėti turėtų 2017 m. pradžioje – tuomet bus įsisavinamos ES lėšos, tačiau dalis darbų (keičiami lietaus nuotėkų vamzdžiai, dangčiai, remontuojami sutrūkę kolektoriai), žada M. Augaitis, bus atlikta dar iki tol.