Pirmadienį Prezidentūroje apsilankęs V.Pavilonis žurnalistams sakė kol kas nematąs pagrindo ir reikalo trauktis iš Vilniaus universitete Teisės fakultete užimamų pareigų ir žadėjo dirbti "tol, kol sveikata leis".

Būdamas teismo pirmininku V.Pavilionis tuo pačiu vadovavo Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Baudžiamosios teisės katedrai.

Pasak V.Pavilonio, pokalbyje su prezidentu jie aptarė įstatymų leidybos, teisinės sistemos reformos, teisinės kultūros ir kitas temas. Prezidentas Valdas Adamkus taip pat pasveikino V.Pavilonį 70-mečio proga.

Po tris kandidatus į KT teisėjus skiria Seimas iš kandidatų, kuriuos pateikia prezidentas, Seimo pirmininkas ir Aukščiausiojo Teismo pirmininkas.

Prezidentas V.Adamkus kandidatu į teisėjus pasiūlė Apeliacinio teismo teisėją Kęstutį Lapinską, Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas - prezidento patarėją teisės klausimais Armaną Abramavičių, o Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Vytautas Greičius - Lietuvos ambasadorių Rusijoje Zenoną Namavičių.

Pagal Konstituciją Konstitucinis Teismas, kurį sudaro 9 teisėjai, kas treji metai atnaujinamas vienu trečdaliu.

Šiuo metu Konstituciniame Teisme, be trijų kadenciją baigiančių teisėjų, taip pat teisėjauja Egidijus Jarašiūnas, Egidijus Kūris, Augustinas Normantas, Jonas Prapiestis, Vytautas Sinkevičius ir Stasys Stačiokas.

Konstitucinio Teismo teisėjai skiriami devyneriems metams.

Konstitucinis Teismas sprendžia, ar įstatymai ir kiti Seimo aktai neprieštarauja Konstitucijai, o prezidento ir Vyriausybės aktai - neprieštarauja Konstitucijai arba įstatymams. Konstitucinio Teismo pirmininką iš šio teismo teisėjų skiria Seimas prezidento teikimu.