Tai užfiksavo prie STT esantis BNS žurnalistas.

BNS žiniomis, šiuo metu STT apklausiamas ir Gintaro Steponavičiaus fondo vadovas Vytautas Toleikis.

Iš STT išėjęs R. Kurlianskis su žiniasklaida nebendravo, o į klausimus žadėjo atsakyti „kažkada“.

„Pakenčiama“, - savo sveikatos būklę apibūdino prieš kelias dienas ligoninėje širdies bėdas gydęsis žiniasklaidos magnatas.

Jis STT lankėsi be advokato, išeidamas rankoje nešėsi dokumentus.

Tuo metu R. Kurlianskio advokatas Romualdas Mikliušas DELFI sakė žinantis, kad jo ginamasis buvo iškviestas į STT, tačiau čia jis ilgai neužsibuvo, nes atvyko vienas, be advokatų.

„Jam liepė atvykti ikiteisminio tyrimo veiksmų atlikimui, o kokiems, mes galime tik spėlioti“, – R. Mikliušas neatmetė galimybės, kad „MG Baltic“ viceprezidentui buvo norėta pareikšti naujus įtarimus, greičiausiai dėl Seimo nario Vytauto Gapšio galimo papirkimo.

Tačiau įtarimai greičiausiai nebuvo pareikšti, nes į STT nebuvo pakviesti R. Kurlianskio advokatai.

„Jis kaip ir bet kuris normalus žmogus pasakė, kad turiu du advokatus ir jeigu nors vieno nebus, aš nieko nedarysiu, ir išėjo atgal“, – sakė advokatas.

Gynėjo teigimu, prieš iškviesdami R. Kurlianskį STT tyrėjai privalėjo susitikimo laiką iš anksto suderinti su advokatais. „Bet šioje byloje STT tvarka yra kitokia, jie kitaip galvoja“, – pabrėžė R. Mikliušas.

Jis teigė, kad STT pareigūnams pateikė datas, kada gali atvykti su R. Kurlianskiu.

„Manau, jie akiplėšiškai elgiasi, kviečia žmogų vieną, be advokatų, o jis nuėjo ir pasakė, kad be advokatų jis niekur ir nieko nedarys, o mes niekur nebuvome, nes su mumis niekas nieko nederino – jokių datų, jokių valandų, tai yra žaidimėliai, kurių mes tikėjomės, kad taip ir bus“, – pažymėjo R. Mikliušas.