Marijampolės greitosios medicinos pagalbos vyr. slaug. administratorė Dalė Besasparienė DELFI prasitarė, kad porą kartų teko važiuoti pas pacientus, kurie ketino ar apsilankė „Lidl“ parduotuvėse.

„Į vieną iškvietimą prie parduotuvės teko važiuoti, vėliau – ir į iškvietimą pas asmenį į namus po jo apsilankymo „Lidl“. Žmogų, kuris stovėjo eilėje, pykino, jis vėmė. Savo ruožtu moteris, pas kurią važiavome vėliau, paprasčiausiai persivalgė. Žinote, dosniai viską dalino, o kai kurie tiesiog neturi saiko“, – aiškino ji.

Prekybos tinklo „Lidl“ Lietuvoje komunikacijos vadovė Agnė Gaižauskienė teigė, kad ketvirtadienį, parduotuvių atidarymo dieną, buvo 2-3 atvejai, kai žmonėms pasidarė silpna dėl kaitros. Vis dėlto, ar buvo eilėse laukusių ir nualpusių žmonių, parduotuvių tinklo atstovė patvirtinti negalėjo.

„Didžiuosiuose miestuose prie parduotuvių, kur buvo tikimasi didžiausio srauto, budėjo greitosios pagalbos automobiliai, mažesniuose miestuose parduotuvių atstovai buvo informuoti, kaip reaguoti. Taip pat prie parduotuvių dėl kaitros dalinome vandenį“, - teigė ji.

DELFI primena, kad pirmąsias 15 parduotuvių šis Vokietijos prekybos tinklas atidarė birželio 2-ąją. Atidarymo dieną prie daugelio parduotuvių nutįso iki tūkstančio žmonių eilės, susidarė automobilių spūstys.

Bendrovė neatskleidžia, kiek žmonių apsilankė atidarymo dieną ir kiek pinigų jie išleido, tačiau penktadienį išplatintame pranešime spaudai teigia, kad srautai viršijo lūkesčius.