Susitikęs su Kauno miesto vadovu Eriku Tamašausku bei vicemeru Arvydu Garbaravičiumi Rumunijos ambasadorius negailėjo komplimentų antrajam pagal dydį mūsų šalies miestui, pavadinęs jį smulkaus ir vidutinio verslo sostine bei demokratijos centru. Ambasadorius Lucianas Fatu (Lucian Fatu) neabejojo, kad pasikeitus informacija apie verslo plėtros galimybes, abiejų valstybių bendradarbiavimas šioje srityje netruks pasiekti aukštesnį lygį. Tai, anot svečio, turėtų skatinti ir praėjusiais metais tarp abiejų šalių pasirašyta Laisvosios prekybos sutartis.

"Ir Lietuvoje, ir Rumunijoje vyksta panašūs ekonominiai procesai. Be to, abi valstybės turi vieną tikslą - tapti Europos Sąjungos narėmis", - teigia Rumunijos ambasadorius L.Fatu (Lucian Fatu).

Svečias prisipažino besidomintis ir pakaunėje kuriama laisvąja ekonomine zona, kuri yra ypač patogioje vietoje siekiant palaikyti ekonominius ryšius su Šiaurės Europos šalimis. Diplomato teigimu, Kaunas jo tautiečiams įdomus ir kaip akademinis centras.

Rumunijos ambasadorius užtikrino, kad ateityje turėtų dar labiau stiprėti kultūriniai abiejų šalių ryšiai. Šių metų balandį Kaune vyksiančiame tradiciniame "Kaunas Jazz" festivalyje turėtų pasirodyti ir Rumunijos atstovų.

Kauno miesto meras E.Tamašauskas neabejojo, kad ambasadoriaus pastangos taps glaudesnių santykių tarp abiejų valstybių postūmiu, nes iki šiol bendradarbiavimas vyko tik "neoficialiu lygiu". Po pokalbio su miesto vadovais svečias tęsė vizitą Kauno pramonės, prekybos ir amatų rūmuose, lankėsi keliose miesto įmonėse.