„Šis prašymas, mano įsitikinimu, nusižengia ir teisingumui, ir žmoniškumui, ir neatitinka faktinių bylos duomenų. Prašymas pratęsti kardomąją priemonę suėmimą gali būti teikiamas ne tik nurodant Baudžiamojo proceso pagrindus, bet privalomai nurodant ir motyvus tiems pagrindams pagrįsti. Aš šiandien posėdžio metu iš prokuroro neišgirdau, kokie gi realūs motyvai pagrindams, kad mūsų ginamasis bėgs, pasislėps, ar kad trukdys procesui. Neišgirdau tokių motyvų. Mes taip pat susipažinome su bylos medžiagos dalimi, kuri buvo teismui pateikta. Pervertėme kiekvieną dokumentą – nieko panašaus, apie duomenis, kuriais būtų galima grįsti šiuos pagrindus, kuriuos įvardijo prokuroras, nėra. Kokia gali būti kalba apie kardomosios priemonės – suėmimo pratęsimą“, – žurnalistams teisme sakė vienas verslininko gynėjų advokatas Kazys Pėdnyčia.

Nutartį dėl prokuroro prašymo Vilniaus miesto apylinkės teismas skelbs antradienio rytą.

„Didžiulė prokuroro, o dar didesnė teismo atsakomybė šį prašymą išspręsi teisingai. Manau, kad teisingas sprendimas šį prašymą atmesti“, – mano advokatas. Jis mano, kad jo klientui gali būti skirtos kitos kardomosios priemonės, net sumokėtas užstatas. Tikslios užstato sumos nė vienas R.Kurlianskio gynėjas nenurodė, tik užsiminė, kad suma panaši į 20 tūkst. eurų.

K.Pėdnyčia sako, kad jam susidarė įspūdis, jog šioje byloje siekiama ne baudžiamojo proceso įstatymo numatymų tikslų, greičiau vadovaujamasi taktiniais sumetimais ikiteisminiame tyrime ir dėl to teikiamas šis prašymas. Nors įstatymas draudžia naudoti suėmimą kaip taktinę priemonę baudžiamosios bylos tyrime.

Advokatas taip pat sakė, kad teismui pateikti duomenys apie suprastėjusią jo ginamojo sveikatą.

Jis stebėjosi, kad asmuo, galbūt paėmęs kyšį vaikšto laisvėje, nors jam gresia didesnė bausmė. Manoma, kad R.Kurlianskis tuometiniam Seimo nariui buvusiam Liberalų sąjūdžio vadovui Eligijui Masiuliui perdavė 106 tūkst. eurų.

Generalinė prokuratūra prašo pratęsti „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio suėmimą dviem mėnesiams.

Prokuroras Justas Laucius po teismo posėdžio žurnalistams sakė, kad R.Kurlianskiui numatoma pateikti papildomus įtarimus dėl kito tyrimo epizodo, susijusio su Seimo nariu Darbo partijos pirmininko pirmuoju pavaduotoju Vytautu Gapšiu. Konkrečių įtarimų J.Laucius nenurodė, teigdamas, jog informacija apie tai bus pateikta artimiausiu metu.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

Advokatas Romualdas Mikliušas, prašydamas atmesti prokuratūros prašymą taip pat nurodė, kad tos žiniasklaidos priemonės, kurias galėtų valdyti ar daryti įtaką R.Kurlianskis, apie šią bylą praneša labai santūriai, apskritai mažai publikacijų.