Pasivadinę „Antikorupcine Kristupo Krivicko ir Naglio Puteikio koalicija“ jie žada Seimo narių mandatų siekti kaip nepriklausomi kandidatai vienmandatėse rinkimų apygardose.

„Kaip nepriklausomi kandidatai dalyvausime Seimo rinkimuose, kviesime tokiais pat nepriklausomais kandidatais tapti ir prie mūsų antikorupcinės kovos prisidėti ir kitus visuomenei gerai žinomus ir pasitikėjimą turinčius žmones, kurie taip pat galvoja, kad korupcija šiandien yra pagrindinė Lietuvos problema“, - žurnalistams trečiadienį sakė K.Krivickas.

Jie taip pat žada prašyti mažesnių politinių partijų paramos, kad šios suteiktų platformą judėjimui rinkimuose dalyvauti ir daugiamandatėje rinkimų apygardoje. N.Puteikis žurnalistams sakė savo kandidatūrą į Seimą kelsiąs Danės vienmandatėje apygardoje, K.Krivickas teigė dėl savo vienmandatės apygardos dar nenusprendęs.

Patekęs į Seimą judėjimas žada steigti antikorupcijos komisaro pareigybę kiekvienoje valstybės ir savivaldybės įstaigoje, taip pat stiprinti antikorupcines institucijas, „jeigu reikia, padidinti Specialiųjų tyrimų tarnybos biudžetą dvigubai ar trigubai“.

K.Krivickas ir N.Puteikis taip pat mano, jog baudžiamoji atsakomybė už korupcinius nusikaltimus turi būti griežtesnė.

„Visi vagys ir kyšininkai turi sėdėti kalėjime nors trumpai, bet realiai“, - kalbėjo K.Krivickas.

Kandidatai žadėjo tik iš asmeninių lėšų finansuoti savo rinkimų kampaniją.

„Kai į Seimą buvo renkamas Arūnas Valinskas, jis sakė, kad Seime bus linksma. Kai mes ateisime ir mūsų koalicija pateks į Seimą, tai ten bus liūdna susitepusiems, korumpuotiems politikams“, - sakė K.Krivickas.

Seimo rinkimai vyks 2016 metų spalį.