„Mano žiniomis, ji nekandidatuoja į nuolatinius vadovus“, – žurnalistams pirmadienį sakė R.Šimašius.

Laikinąja VVK vadove U.Jasinskaitė paskirta prieš mėnesį, kai buvo atleistas tuometis bendrovės direktorius Renatas Dūdonis. Tada taip pat paskelbtas konkursas į VVK vadovo pareigas. Jame, pasak R.Šimašiaus, dalyvauja 17 kandidatų.

Vilniaus meras sakė, kad U.Jasinskaitė į VVK laikinosios vadovės pareigas paskirta be jo žinios. Pasak R.Šimašiaus, ji Vilniaus vystymo kompanijoje pradėjo dirbti 2012 metais.

U.Jasinskaitė yra buvusi „MG Baltic“ grupės darbuotoja. Tai BNS patvirtino buvęs jos sutuoktinis, Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas parlamentaras Gintaras Steponavičius.

VVK yra Vilniaus miesto savivaldybės įsteigta įmonė, valdanti jos investicijų projektus ir statybos techninę priežiūrą. Šios įmonės valdybos pirmininkas yra Giedrius Dusevičius – Liberalų sąjūdžio šešėlinis finansų ministras.

Teisėsauga tiria įtarimus, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis galėjo perduoti buvusiam Seimo nariui ir buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui apie 100 tūkst. eurų kyšį. R.Kurlianskis buvo sulaikytas gegužės 12 dieną, jam pareikšti įtarimai papirkimu ir prekyba poveikiu, Vilniaus apylinkės teismo sprendimu jis suimtas 20 parų. Verslininkas kaltės nepripažįsta.

R.Kurlianskiui taip pat pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo valstybės paslaptimi.

Jis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.