Savo ruožtu kitų dviejų sužeistųjų sveikatos būklė geresnė, jie paleisti iš ligoninės.

„Pirmadienį į Antalijos regioną nuvyko LR ambasados Turkijoje darbuotoja. Ji bendrauja su nukentėjusiais LR piliečiais, Turkijos teisėsaugos institucijomis, kurios jau pradėjo tirti šį įvykį“, – rašoma jų atsakyme DELFI.
Inga Kandrotienė

Turkijos Antalijos regione visureigiui nukritus žuvo trys lietuviai, dar trys sužeisti.

Nulėkė nuo 40 m aukščio

Antalijos regiono Manavgato rajone prie Oimapinaro užtvankos staigų posūkį daręs turistinis visureigis, vežęs turistus iš Lietuvos, nulėkė nuo 40 metų aukščio skardžio. Jis rėžėsi į medžius ir nusirito į vandenį.

Turistinėje ekskursijoje visureigiais dalyvavo iš viso 12 turistų. Po tragedijos kelyje liko vos 1 m ilgio automobilio padangų slydimo žymė – ji parodo, kurioje vietoje vairuotojas pradėjo stabdyti ir nulėkė į prarają.

Visureigis atsidūrė vandenyje ir liko gulėti ant šono. Vairuotojas ir gidė išsiaiškino, kad devyni turistai savarankiškai pasiekė krantą. Į nelaimės vietą atvyko daug greitosios pagalbos automobilių, kurie įvairias traumas patyrusius sužeistuosius nuvežė į ligoninę.

Po avarijos buvo pasigesta trijų žmonių: vieno iš lietuvių turistų žmonos, vaiko ir dar vieno asmens. Į nelaimės vietą buvo iškviesti ugniagesiai ir jų narų komanda. Kumbarahaber.com nurodo, kad narai dingusių žmonių ieškojo maždaug 3,5 val. Pirmiausia jie aptiko vyro kūną, tuomet – moters ir vaiko.

Žuvusiųjų palaikai valtimi buvo atplukdyti į krantą ir laidotuvių automobiliu išvežti į morgą.

Jokių užtvarų, jokių gelbėtojų komandų

Žvyrkelis, kuris eina skardžiu palei užtvanką ir kuriuo kiekvieną dieną pravažiuoja šimtai turistų, nėra atitvertas jokiais apsauginiais kelio užtvarais.

Dar blogiau, kad šioje turistinėje vietovėje, gyvenančioje iš vandens turizmo, nėra jokių narų komandų.

Nelaimės atveju gelbėtojams tenka įveikti didžiulį atstumą ir sugaišti daug laiko, todėl narams telieka iš vandens ištraukti jau nuskendusius žmones, pažymi kumbarahaber.com.