„Klausantis Antano pasisakymų viena mintis pasikartojo nuo pradžios - Liberalų partijoje gali būti ir daugiau žmonių, susijusių su skandalu. Tokią pačią užuominą, beje, išsakė ir STT dar pačioje skandalo pradžioje: „šiuo metu ikiteisminiame tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad galimai vieno verslo koncerno atstovai už politinės partijos veikimą jų naudai perdavė itin stambaus masto kyšį”, - socialiniame tinkle sakė G. Landsbergis.

„Todėl ir noras tikrintis poligrafu, ir kitos Antano išsakytos idėjos galėjo būti susijusios su tuo, kad jis paprasčiausiai nesijautė ramus, kad bet kurią akimirką visa partija gali susprogti, jeigu būtų paviešinta daugiau informacijos. Ypač tapdamas laikinuoju vadovu (o gal ir nuolatiniu) jis prisiimtų riziką už tokį galimą sprogimą", priduria konservatorius.

Primenama, kad A. Guoga korupcijos skandalo krečiamame Liberalų sąjūdyje sukėlė tikrą audrą. Pirmininku jis tapo laikinai, nes būdamas pirmasis vicepirmininkas turėjo pavaduoti iš partijos vadovo pareigų pasitraukusį Eligijų Masiulį. Pastarasis įtariamas kyšio priėmimu iš koncerno „MG Baltic“. Šiuo metu neoficialiai kalbama apie 250 tūkst. eurų sumą, dalis šių pinigų galėjo būti pažymėti.

Bet tapęs laikinuoju partijos vadovu A. Guoga ėmė dalyti keistus pasiūlymus: norėjo padaryti visos partijos auditą, siūlė atleisti atsakingąjį sekretorių Raimondą Imbrasą ir į jo vietą paskirti prezidentės patarėją, nors pastarajam apie tai nebuvo žinoma. Politikas taip pat pareiškė apie bažnyčios statymą, verslo perdavimą savo vardo fondui.

Liberalų gretose kilo idėjų šalinti A. Guogą iš partijos dėl jos diskreditavimo.

Į tai A. Guoga sureagavo savitai: iš pradžių nesinervino, paskui tebebūdamas laikinuoju Liberalų sąjūdžio vadovu jis išsakė paramą konservatoriams ir G. Landsbergiui bei žaibo greičiu atsistatydino.

Kiti Liberalų sąjūdžio vadai iš pradžių ramiai stebėjo situaciją ir bandė atriboti korupcijos skandalą nuo partijos: buvo pabrėžiama, kad partijai įtarimai nepareikšti.

Tačiau G. Landsbergis sako, kad liberalai turi kuo greičiau atsakyti į klausimą, kam buvo naudoti pinigai.

„Kuo greičiau atsakykite į klausimą - „kam buvo naudoti pinigai?”. Vardan jūsų pačių ir visos dešinės alternatyvos", - teigia politikas.

„Diskusijos peraugusios į Antano žeminimą man visiškai nepriimtinos, net, sakyčiau kokčios", - sako G. Landsbergis.

„Ir apskritai Lietuvos dešinieji negali išsibarstyti. Liberalams linkiu kuo greičiau išsivalyti, išlipti iš duobės. Turime telkti jėgas ir gražinti žmonėms pasitikėjimą ir viltį, kad Lietuvoje galima vakarietiška skaidri politika. Esame vienintelė alternatyva neskaidriai, stagnacinei, ketverius metus praganiusiai koalicijai. Kęstutis Trečiokas, Ričardas Malinauskas ir kompanija džiūgauja, kad jų „zadanijos” nustumtos į antrą planą", - reziumuoja konservatorių lyderis.

DELFI primena, kad analitikų vertinimu, Liberalų sąjūdžiui patiriant krizę nedidelė dalis rinkėjų galėtų tapti konservatorių rėmėjais.

Remiantis visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai" duomenimis, klausiami apie antrąjį pasirinkimą liberalų rinkėjai išsiskirstė taip: už konservatorius - 25,6 proc., už valstiečius žaliuosius - 15,4, už socialdemokratus - 14,7 proc., už Lietuvos žaliųjų partiją - 5,8 proc., už Darbo partiją bei Tvarka ir teisingumą - po 3,8 proc., kitą partiją - 8,9 proc., nebalsuotų - 7,1 proc. ir dar 14,7 proc. nežinojo, kaip atsakyti.