Manoma, kad „MG Baltic“ koncerno atstovai galėjo E. Masiuliui už politinės partijos veikimą koncerno naudai perduoti apie 100 tūkst. eurų kyšį.

E. Masiulis dėl šių įtarimų pranešė besitraukiantis iš Liberalų sąjūdžio vadovo pareigų, paliekantis partiją ir atsisakantis Seimo nario mandato.

„Aš norėčiau tiek daug ką pasakyti ir aš jums pasakysiu, kai ateis laikas. Šiandien, deja, aš negaliu dėl proceso reguliavimo dalykų nieko sakyti, tačiau galiu užtikrinti, kad sieksiu teisinėmis priemonėmis įrodyti savo teisingumą ir paneigti man mestus įtarimus“, - penktadienį sakė E. Masiulis, atsakydamas į klausimą, ar ėmė kyšį.

Penktadienį posėdžiavo Liberalų sąjūdžio valdyba, kuri laikinuoju vadovu iki birželio 11 d. vyksiančio suvažiavimo paskyrė europarlamentarą Antaną Guogą. Taip numatoma elgtis pagal partijos įstatus, nors politikai dėl to tarėsi ilgiau nei dvi valandas.

E. Masiulis sako dabar laiką skirsiantis savo gynybai.

„Aš asmeniškai, naudodamasis visomis teisinės valstybės teisinėmis galimybėmis, iš esmės esu pasiruošęs labai atvirai bendrauti su teisėsaugos institucijomis ir stengtis, kad kuo greičiau būtų išsiaiškinti tie man mesti įtarimai. Matyt, dabar sukoncentruosiu laiką ten“, - sako E. Masiulis.

Klausiamas, kaip vertina Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) veiksmus, kai pareigūnai prie kratomų E. Masiulio namų buvo su šaunamaisiais ginklais, politikas teigė nenorintis vystyti sąmokslo teorijų.

„Dėl STT pareigūnų neturiu jokių pretenzijų, jie atliko savo darbą, jie yra įstatymo vykdytojai“, - sakė E. Masiulis.

„Patikėkit manimi, kai ateis laikas, aš tiek daug jums papasakosiu, kad tikrai Lietuvoje bus įdomu gyventi“, - sakė politikas.

Iš viso byloje dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu figūruoja trys asmenys: Seimo narys E. Masiulis, „MG Baltic“ koncerno prezidentas Darius Mockus ir viceprezidentas Raimondas Kurlianskis. Pastarasis buvo sulaikytas, jam surašytas įtarimas dėl papirkimo. D. Mockus nebuvo sulaikytas.

Kadangi E. Masiulis, būdamas Seimo nariu, turėjo teisinį imunitetą, prokurorai buvo priėmę sprendimą apklausti jį specialiuoju liudytoju. Kai jis atsisakys mandato, neteks ir neliečiamybės, jam galės būti pateikti įtarimai. Kitų Liberalų sąjūdžio politikų pavardžių byloje kol kas nėra.

STT ketvirtadienį atliko kratas D. Mockaus, R. Kurlianskio darbo vietose, E. Masiulio namuose, automobilyje, darbo vietoje ir Liberalų sąjūdžio būstinėje.

Tyrimui vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų grupė.