Vis tik Palanga dar nė iš tolo neprimena tos triukšmingos vasaros sostinės. Tiesa, J. Basanavičiaus gatvėje jau veikia beveik visos kavinės, kai kurie atrakcionai ir beveik visi saldumynus ir greitą maistą pardavinėjantys kioskai, tačiau oro temperatūra dar nepasiekė vasarai būdingų karščių.

„Dar toli iki vasaros, gana vėsu. Gal tik saulės atokaitoje šilčiau. O tas vėjas ir baido poilsiautojus“, - sakė Darius Miklovas, Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovas.

Visą savaitę didmiesčių spūstyse niršę ir nuo įkaitusio asfalto nuleipę miestiečiai atskubėję į pajūrį priversti nusivilti. Šaltas šiaurės vakarų vėjas košia kiaurai plonus vasarinius drabužius, todėl pasivaikščioti prie jūros ir pasigėrėti besileidžiančia saule dažnas drįsta tik šilčiau apsirengęs, o kai kurie net ir apsimovę pirštines.

Todėl tik retas kuris, atėjęs iki jūros tilto, išdrįsta nueiti iki pat galo.

Tuo labai džiaugiasi tilto turėklus nugulę ir grundamus meškeriojantys žvejai. O pastarosios žuvys, šiltai apsirengusių žvejų teigimu, kimba kaip pasiutusios.

Ilgiau pakrantėje sugaišta tik vežimėliuose miegančius savo mažylius atvežusieji, tikėdamiesi, kad vaikučiams jodo prisotintas jūros oras padės kiečiau įmigti.