Tai jis akcentavo, trečiadienį vykusiame Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdyje pristatęs Specialiųjų tyrimų tarnybos 2015 m. veiklos ataskaitą.

"Matome didelę problemą dėl bausmių skyrimo. Išanalizavus bausmių skyrimą mūsų tirtose bylose matome, kad baudų dydis, kuris buvo skirtas, tikrai neatgraso nuo korupcijos, nuo nusikaltimų darymo, nes vidutinis baudos dydis yra tik 8 proc. nuo galimo maksimalaus. Jeigu pinigine išraiška - tai truputėlį daugiau nei 4 tūkstančiai eurų. Tai tikrai, mūsų manymu, yra neadekvati bausmė už sunkius korupcinius nusikaltimus, tą mes išsakėme ir komitetui", - žurnalistams sakė S. Urbanavičius.

Komentuodamas 2015 m. ataskaitą, jis sakė, kad praėjusių metų STT prioritetai baudžiamajame persekiojime buvo sunkūs nusikaltimai, kurių tikrai labai padidėjo.

"Praktiškai kas trečia atskleista mūsų nusikalstama veika yra tokio pobūdžio - tai yra sunkūs nusikaltimai, sisteminiai nusikaltimai, didžiausią žalą darantys nusikaltimai. Toks prioritetas ir bus kitiems metams", - sakė jis.

S. Urbanavičiaus teigimu, išanalizavus praėjusių metų duomenis, paaiškėjo, kad STT tirtose bylose 85 proc. jų baigėsi apkaltinamais nuosprendžiais.

STT direktorius, kalbėdamas apie esminius 2015 metų pasiekimus kovoje su korupcija, paminėjo ir STT parengtą bei Seimo patvirtintą naują ilgalaikę Nacionalinę kovos su korupcija 2015-2025 metų programą ir šios programos įgyvendinimo 2015-2019 m. tarpinstitucinį veiklos planą, kuris patvirtintas Vyriausybės nutarimu.