Kiti parlamento vicepirmininkai, frakcijų seniūnai ir kai kurių komitetų vadovai nuo jų atsilieka kelis ar net keliasdešimt kartų.

Remiantis statistika, daugiausiai įstatymų, nutarimų ir kitų teisės aktų projektų iki šiol pateikė socialliberalas A.Paulauskas ir socialdemokratas Č.Juršėnas - atitinkamai 84 ir 81. Ypač aktyvus Seimo pirmininkas buvo per pirmąją sesiją, kai jo vardu buvo užregistruoti net 68 projektai.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas socialliberalas Alvydas Sadeckas bei liberalcentristas Vytautas Čepas užregistravo po 27 projektus, Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovas socialdemokratas Julius Sabatauskas - 25, socialliberalas Gediminas Jakavonis - 23.

Bene produktyviausiai dirbo Socialinių reikalų ir darbo bei Sveikatos reikalų komitetų vadovai Algirdas Sysas ir Dangutė Mikutienė. Socialdemokratas ir Darbo partijos frakcijos narė pateikė po 14 projektų, iš kurių atitinkamai 8 ir 5 buvo priimti. Kitiems politikams nepavykdavo taip dažnai įtikinti kolegas pritarti jų projektams.

Daugiau nei dešimt parlamentarų nepateikė nei teisės aktų projektų, nei pasiūlymų jau užregistruotiems projektams. Kai kuriems iš jų - dabar jau buvusiam ūkio ministrui Viktorui Uspaskichui, užsienio reikalų ministrui Antanui Valioniui, buvusiam susisiekimo, dabar - finansų ministrui Zigmantui Balčyčiui - tai padaryti greičiausiai trukdė darbas Vyriausybėje. Tiesa, ankstesnis finansų ministras Algirdas Butkevičius buvo užregistravęs 8 teisės aktų projektus.

Nė vieno projekto į savo darbų šios kadencijos Seime sąskaitą kol kas neįsirašė "darbiečiai" parlamento vicepirmininkas Viktoras Muntianas, Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas Stasys Mikelis, Antikorupcijos komisijos pirmininkas Petras Baguška, Romualda Kšanienė ir Mindaugas Subačius, konservatoriai Vilija Aleknaitė-Abramikienė, Ramūnas Garbaravičius ir Emanuelis Zingeris, Valstiečių ir Naujosios demokratijos frakcijos narė Laima Mogenienė.

Dešimtys parlamentarų apsiribojo vos vienu ar keliais pasiūlymais kolegų pateiktiems projektams.

Ne itin aktyvūs buvo ir kiti Seimo vicepirmininkai. "Darbietis" Vydas Gedvilas, kartu vadovaujantis ir Europos reikalų komitetui, užregistravo 12 projektų, opozicijai atstovaujantis liberalcentristas Gintaras Steponavičius - 5 projektus, o "valstietis" Alfredas Pekeliūnas - vos 1 pasiūlymą jau užregistruotam projektui.

Iš frakcijų seniūnų aktyviausiai projektus teikė Darbo partijos ir Socialdemokratų frakcijų vadovai Loreta Graužinienė bei Juozas Olekas. Jų sąskaitoje - atitinkamai 13 ir 11 projektų. Naujosios sąjungos frakcijos seniūnas Vaclovas Karbauskis pateikė 9, Valstiečių ir Naujosios demokratijos frakcijos vadovė Aldona Staponkienė - 2 projektus.

9 projektus užregistravo Liberalų ir centro frakcijos seniūnas Algis Čaplikas, 3 projektus - Liberalų demokratų frakcijos vadovas Valentinas Mazuronis. Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnė Irena Degutienė pateikė tik 4 pasiūlymus.

Tos pačios frakcijos narys Andrius Kubilius, kuriam patikėtos opozicijos lyderio pareigos, užregistravo 3 projektus.

Aktyviausiai projektus siūlė 22 narius turinčios Socialdemokratų frakcijos atstovai. Iš 731 užregistruoto projekto jie pateikė 201. Didžiausios - 39 narius turinčios Darbo partijos frakcijos atstovai pateikė 106 projektus.

Valdančioji Naujosios sąjungos frakcija užregistravo 87, Valstiečių ir Naujosios demokratijos frakcija - 24 projektus. Šioms frakcijoms priklauso atitinkamai 10 ir 12 parlamentarų.

19 opozicinės Liberalų ir centro frakcijos narių iš viso užregistravo 111 projektų ir pagal aktyvumą atsidūrė antroje vietoje. Tėvynės sąjungos frakcija, kuriai priklauso 26 parlamentarai, pateikė 62 projektus. Dar viena opozicinė Liberalų demokratų frakcija, turinti 9 narius, užregistravo 45 projektus.

11 projektų pasiūlė trys Mišrios Seimo narių grupės atstovai.