Tai DELFI patvirtino skyriaus pirmininko pavaduotojas Gintautas Salatka. Toks prašymas iš esmės reiškia, kad A. Margelis atsisako priimti sprendimą ir nori, kad jį priimtų skyriaus taryba.

Ketvirtadienį iš ryto A. Margelis DELFI tvirtino matantis tik dvi galimybes: arba likti partijoje, arba iš jos išeiti. Jo nuomone, čia kaip su santuoka: tu arba esi susituokęs, arba ne. Tarpiniai variantai, tai yra narystės stabdymas, jam nepriimtini.

„Aš dar galvoju, ką daryti: arba stabdyti, arba išeiti, arba likt – trys variantai, šiaip aš linkęs daryti du: arba būnu, arba ne. Tarpinio varianto nematau“, - iš ryto DELFI sakė A. Margelis.

Konservatoriams A. Margelis tapo tikru galvos skausmu, mat apie etiką ir skaidrumą kalbančiai partijai neparanku būti kritikuojamai dėl savo mero veiksmų. O Lazdijų meras laikomas tarsi „konservatorių Malinausku“.

Kauno apygardos prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba aiškinasi, ar meras nepiktnaudžiavo tarnyba, kai jam pavaldžios savivaldybės įstaigos ir savivaldybės administracija sudarė sandorius su merui artima įmone „Dzūkų žinios“. Politiką apskundė socialdemokratai.

„Dzūkų žinios“ yra su Lazdijų meru susijęs vietos laikraštis, įmonei vadovauja A. Margelio žentas Darius Brindza, vadybininke dirba A. Margelio duktė Rūta Margelytė-Brindzienė.

Pats A. Margelis teigia bendrovės akcijų neturintis, tačiau neatskleidžia nei kada, nei kam jas pardavė ar kitu būdu perleido.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Priežiūros komitetas yra pasiūlęs A. Margeliui stabdyti narystę partijoje. Klausimas aptartas trečiadienį vykusiame partijos prezidiumo posėdyje, bet sprendimas nepriimtas. Krikdemiškoji pusė siūlė patempti laiką, tačiau partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis norėjo greitų atsakymų.

„Iš mero laukiame greitų atsakymų į klausimus ir rekomendacijas“, - DELFI sakė G. Landsbergis.

Ketvirtadienį konservatoriai iš naujo rengia Priežiūros komiteto posėdį. Jo pirmininkas Valdas Benkunskas DELFI patvirtino, kad į posėdį vėl buvo kviečiamas A. Margelis.

Bet meras neketino niekur važiuoti. Pasak mero, jis jau buvo atvykęs į Priežiūros komiteto posėdį, išdėstė savo motyvus ir neturi, ką daugiau pasakyti. A. Margelis sakė norintis sulaukti visų institucijų atsakymų, ar jis padarė kokių pažeidimų, ar ne.

A. Margelis aiškino, kad Priežiūros komitetas pats gali sustabdyti jo narystę partijoje, tam nereikia jo sprendimo.

Lazdijų meras teisus: partijos įstatai leidžia Priežiūros komitetui priimti sprendimą dėl partijos nario narystės sustabdymo, įspėjimo jam ar net pašalinimo, tačiau, kaip DELFI pasakojo konservatoriai, Priežiūros komitetas stokojo stiprybės priimti sprendimą ir siekė permesti kamuolį prezidiumui.

Pagrindinė problema ta, kad A. Margeliui nusprendus pasitraukti iš partijos, juo gali pasekti ir visas skyrius, kuriame yra apie 600 narių. Konservatoriai prieš rinkimus nukraujuotų Lazdijuose, panašiai kaip socialdemokratai Druskininkuose, kai pasitraukus merui Ričardui Malinauskui subyrėjo ir skyrius.

A. Margelį remia krikdemiškoji partijos pusė, tačiau pirmininkas G. Landsbergis, neoficialiais duomenimis, būtų linkęs problemą spręsti greičiau ir partijos įvaizdžio naudai.

Kai kurių partijos narių tvirtinimu, juoda katė tarp A. Margelio ir G. Landsbergio perbėgo tvirtinant kandidatus į vienmandates apygardas: esą G. Landsbergis siekė, kad nuo konservatorių Lazdijų-Druskininkų apygardoje kandidatuotų Vilius Semeška, tačiau A. Margelis nepaisė pirmininko ir pasiekė, kad kandidatu taptų Laimos Andrikienės brolis Juozas Galdikas.

Tačiau kiti konservatoriai teigia, kad pirmininkas į vienmandatės apygardos kandidatų rinkimus nesikišo.