Tokį kreipimąsi jis adresavo Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei ir Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.

„Įtarimai dėl prekybos poveikiu pareikšti ir šios partijos pirmininkui Rolandui Paksui. Todėl, mūsų nuomone, minėtos partijos ir frakcijos Seime nariai yra asmeniškai suinteresuoti jų atžvilgiu atliekamų tyrimų baigtimi ir todėl savo iniciatyvomis gali siekti daryti įtaką teisėsaugos institucijoms. Manome, kad frakcijos „Tvarka ir teisingumas" nariai, inicijuodami Seimo nutarimus ar kitus projektus susijusius su teisėsaugos darbu bei balsuodami už juos, susiduria su interesų konfliktu ir taip pažeidžia Seimo statuto nuostatas, kurios įpareigoja Seimo narius vengti interesų konfliktų", - teigė A. Kubilius.

Be to, anot TS-LKD frakcijos seniūno, nutarimo projektą, kuriuo siūloma sudaryti Seimo laikinąją tyrimo komisiją „Dėl manipuliavimo viešojoje erdvėje žvalgybos ir kriminalinės žvalgybos bei ikiteisminio tyrimo duomenimis, galimai neteisėto poveikio teisėsaugos institucijoms, įtraukiant jas į politinę kovą", pasirašė 9 frakcijos „Tvarka ir teisingumas" nariai: Petras Gražulis, Kęstutis Bartkevičius, Vytautas Kamblevičius, Remigijus Ačas, Algimantas Dumbrava, Povilas Gylys, Kęstas Komskis, Ona Valiukevičiūtė ir Valdas Vasiliauskas, todėl šie Seimo nariai pateko į interesų konfliktą. Todėl kreipimesi taip pat prašoma apsvarstyti šių Seimo narių elgesį ir pateikti išaiškinimą.

Kaip ELTA jau skelbė, antradienį Seimas ketino pradėti svarstyti nutarimo projektą, kuriuo siūloma sudaryti Seimo laikinąją tyrimo komisiją „Dėl Manipuliavimo viešojoje erdvėje žvalgybos ir kriminalinės žvalgybos bei ikiteisminio tyrimo duomenimis, galimai neteisėto poveikio teisėsaugos institucijoms, įtraukiant jas į politinę kovą".

Opozicinei TS-LKD frakcijai paprašius, šio klausimo svarstyme padaryta pertrauka.

Komisijos sudarymo iniciatyvą įregistravo Seimo narys Valdas Vasiliauskas, savo parašais jos sudarymą parėmė 74 Seimo nariai.

Šią komisiją siūloma sudaryti iš 12 Seimo narių pagal frakcijų proporcinio atstovavimo principą.