Stasiuko istoriją Lietuva išgirdo praėjusią savaitę, kada apie jį savo feisbuko paskyroje parašė žurnalistas Orijus Gasanovas. Šis savo pažįstamam Stasiukui, kuris nuo gegužės 1-osios atleidžiamas iš darbo, paprašė pagalbos surandant darbą.

Gyventojai neliko kurti pagalbos šauksmui. Pirmadienį O. Gasanovas feisbuke paskelbė, kad Stasiukas sulaukė kone pusės tūkstančio darbo pasiūlymų bei dovanų gavo naujus akinius.

„Daugiau nei tūkstantis laiškų, beveik 500 darbo pasiūlymų! Apie tai dar parašysiu, ir kur sargas Stasys nutūps, būtinai pranešiu. Bet šiandien apie tai, kad jūs – visi tie, kuriems senolis parūpo, pakeitėte jo gyvenimą.

Štai praėjusį penktadienį Stasiukas pirmą kartą gyvenime buvo tikroje optikoje. Dešimtmečius akinius nešioja, bet iki šiol juos pirkdavo tiesiog turguje, be jokių akių tikrinimų, be konsultacijų. Bile, kad tik vaizdą fokusuotų. Nelabai gražius, storo stiklo turėjo. Bet viskas. Ponia Regina iš nuotraukos – viena iš gerųjų, nusprendusių padėti. Ji jam nemokamai gamina 2 naujus akinius – į tolį, ir skaitymui. „Aš nesitikėjau tiek dėmesio. Kaip dabar man visiems padėkoti?“, – klausė Stasiukas manęs paėmęs už rankos ir graudinosi. Žmogus nesitikėjo, kad po 70ies gyvenimas dar gali pasikeist“, – feisbuke rašo O. Gasanovas.

Sargo Stasiuko bėdai abejingi neliko ir jam pagalbos taip pat ieškojo žinomi žmonės, tarp jų - stilistė Agnė Jagelavičiūtė, žurnalistas Andrius Tapinas.