Šią informaciją penktadienį Eltai pateikė Jungtinio štabo atstovas Tomas Pakalniškis.

„Skrydis rusų sraigtasparnių buvo, šitą faktą mes patvirtiname, tačiau sienos kirtimo atvejo mes negalime patvirtinti. Priartėjimas, kurį teigia pasieniečių pareigūnai buvo, tačiau, kiek arti buvo jie priartėję ir ką fiksavo radaras, mes negalime komentuoti", - Eltai telefonu sakė T. Pakalniškis.

T. Pakalniškis taip pat pažymėjo, kad kariuomenės fiksuojamų radarų informacija nėra viešai komentuojama, todėl Eltai jis neatskleidė ar sraigtasparnių priartėjimas buvo fiksuotas radaro ekrane ar ne.

Užsienio reikalų ministerija Eltą informavo, kad nėra gavusi oficialaus pranešimo apie Lietuvos oro erdvės pažeidimą nei iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT), nei iš Karinio oro pajėgų, todėl į incidentą diplomatinėmis priemonėmis nereaguos.

„Kadangi nebuvo oficialaus pažeidimo, tai mes ir neketinam kažkaip reaguoti. Bet tai buvo vis tiek vizualiai matomas demonstravimas ", - Eltai teigė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Antradienį trijų sraigtasparnių formuotę prie Lietuvos sienos arba galimai įskridusius į Lietuvos oro erdvę trumpai stebėjo VSAT Lazdijų rinkitės pareigūnai netoli Vištyčio miestelio ir ežero.