„Padėkit. Help. Vien bėdos mano mylimam Spaudos rūmų sargui Stasiukui atėjus pavasariui. Po daugybės metų darbo, valdžia jam pranešė, kad nuo gegužės 1d. viskas... Per senas jis, žvalus ir energingas, su bajeriais ir negeriantis, kartais tik papirosą patraukiantis. Mokantis meistrauti ir psichologu pabūti. Nebetinka ir taškas.

O Stasiukui toks gilus liūdesys, net porą dienų su niekuo nekalbėjo, jautėsi nurašytas. Kolegos, vos jaunesni, tai lieka toliau sargaut... Tik jo niekam nebereikia.

Dar vadas pakišo raštą, kad esą savo noru Stasys išeina, tai net išeitinės negaus. Bet guodžiu aš jį: „Stasiuk, Jūs nepaprastas, tokių visiems reikia“. Pažadėjau padėti kiek galiu – gal turit kas Stasiui sargo ar panašaus darbo Vilniuje ir aplink jį? Atsidėkos naminiu medumi, jeigu pageidaus, gerajam samariečiui bites užveis į avilį“, – rašė jis.

Iš pensijos išgyventi sunku

Savo ruožtu pats Stasys Kilbauskas DELFI aiškino įtariantis buvęs atleistas, nes vadovas į jo darbo vietą ketina priimti savo pažįstamą, buvusį kolegą.

„Dirbu sargu „Spaudos rūmuose“ maždaug penkerius metus. Prieš tai ilgą laiką buvau darbų vykdytoju, statybos organizacijos vadovo pavaduotoju. Jaunas buvau – ir antpečiai buvo, o kai išėjau į pensiją, sargu dirbti beliko“, – aiškino vyras.

Stasys neslepia – taip, jam jau 73-eri, tačiau dirbti tikina tikrai dar turintis jėgų.

Durnumo užtenka, – juokavo jis, – Sveikata dar leidžia, vien iš pensijos gyventi labai sunku. Gyvenu name, turiu jį vienas prižiūrėti, nes žmona – trejus metus po žemėmis. Vienas aš dabar. Ir vyras, ir moteris: ir bites laikau, ir svogūnus sodinu, ir ridikus sėju, ir šunimi rūpinuosi.“

Ieško sargo darbo

Stasio teigimu, sargo darbas jam labai patogus – kelias dienas dirba, o po to gali rūpintis namais. Prižiūrėdamas „Spaudos rūmus“ jis dirba 8 paras per mėnesį.

Tad ir ieško jis panašaus pobūdžio darbo.

„Neturiu jokių minusų be amžiaus. Negeriu, savo jau išgėriau, važinėju su mašina“, – savo privalumus vardijo jis.

Aiškina susitarę dėl tolesnio darbo

Tuo metu „Spaudos rūmų“ valdybos atstovai aiškino, kad, jų turimais duomenimis, minėtas asmuo dirba bendrovėje, kuri techniškai prižiūri Spaudos rūmų pastatą (UAB Spaudos rūmų techninė tarnyba).

„Šios bendrovės administracija susitarė su nurodytu darbuotoju dėl tolesnio darbo“, – teigė jie.