A.Paulauskas patvirtino sulaukęs tokio R.Pakso pageidavimo.

Prieš pat Naujuosius metus šia tema kalbinamas parlamento vadovas viešai abejojo galimybe atiduoti antrą Seimo vicepirmininko postą opozicijos atstovui.

Bet Socialdemokratinės koalicijos frakcijos atstovai yra linkę pritarti Liberalų sąjungos lyderio įgeidžiui.

Užsienio reikalų komiteto vadovas Gediminas Kirkilas vakar "Lietuvos rytui" tvirtino, kad Socialdemokratinės koalicijos frakcija neketina keisti anksčiau priimto sprendimo pritarti R.Pakso kandidatūrai į parlamento vicepirmininkus.

Socialdemokratų teigimu, teisę teikti Seimo vicepirmininko kandidatūrą turi parlamento vadovas.

"Tai būtų demokratiškas žingsnis. Seimo valdyboje būtų daugiau nei vienas opozicijos atstovas", - sakė G.Kirkilas.

Manoma, kad socialdemokratų ypač aktyviai remiamą R.Pakso kandidatūrą į vicepirmininkus dėl perpildytos neeilinės Seimo sesijos darbotvarkės A.Paulauskas gali teikti ne anksčiau kaip kovo mėnesį, kai jau bus prasidėjusi pavasario sesija.

Tačiau vakar "Lietuvos rytui" pavyko sužinoti, jog socialliberalų lyderiui daromas spaudimas apsispręsti R.Pakso naudai iki rytdienos.

"Kairieji gąsdina A.Paulauską, jog priešingu atveju R.Paksas gali labai suartėti su socialdemokratais", - teigė vienas Seimo socialliberalų.

Jeigu R.Paksas ir devyni jo šalininkai suartėtų su socialdemokratais, A.Paulausko įtaka Seime visiškai susilpnėtų, nes socialdemokratams priimti sau naudingus sprendimus pakaktų liberalų atskilėlių paramos.