Tuo metu policija tvirtina, kad M. Urboną sulaikė už pareigūnų įžeidimą, o jam aršiai priešinantis tekę panaudoti kovinius veiksmus bei elektrošoką.

„Dreba rankos. Šiandien, prieš 30 min., Vilniaus širdyje, 3 koviniai policininkai su kalašnikovu paguldė mane ant žemės, mušė, 4 kartus panaudojo elektrošoką, rakino rankas, atkalė gerai, laikė ant žemės kaip paskutinį šunį už tai, kad smulkus verslas norėjo išsikrauti auto, dėl to, kad pasiklausiau, kada išrašys protokolą ir kad nebendrautų su manim kaip su marozu.

Po šių žodžių 3 mentai, deja, ne policininkai, puolė mane. Buvo žiauru kaip taikiam hipsteriui. Ar kartais ne per daug? Už ką? Dabar laiko uždarė 3iam komisariate. Jaučiu, laikys visas 3 valandas, nes nepatikau. Patinka, nepatinka policija. Nice!“, – savo feisbuko paskyroje paskelbė M. T. Urbonas, jo įrašu ėmė dalytis bičiuliai.

Vyras pasidalijo paties darytomis nuotraukomis:

Supykdė klausimas apie „marozus“?

Kalbėdamas su DELFI, verslininkas sakė policijos dėmesio sulaukęs, kada, norėdamas iškrauti dėžes, šalia baro Vilniaus gatvėje pasistatė automobilį. Pareigūnams paprašius, jis pasakoja pateikęs dokumentus. M. T. Urbonas sakė pripažįstantis pažeidimą: automobilis su avariniu signalu stovėjo neleistinoje vietoje, už ką numatyta administracinė atsakomybė.

Vyras pasakoja perstatęs automobilį į vietą ir po 20-25 minučių nuėjęs prie policijos automobilio pasiteirauti, kada šie išrašys protokolą. Jis pareigūnams paaiškino, kad jam kainuoja „City Bee“ automobilio nuoma. M. T. Urbono teigimu, pareigūnai labai nemandagiai ir griežtai atsakė, kad kiek norės, tiek pildys.

„Tada aš paprašiau vieno – tiksliai neatsimenu frazės – „nekalbėkit su manimi kaip su marozu“ arba „nekalbėkit jūs kaip marozai“. Dabar dėl šoko tiksliai neatsimenu, su pareigūnais stengiausi kalbėti dalykiškai ir pagarbiai. Po šio žodžio visi trys pareigūnai išlipo ir pradėjo šaukti, kad priešinuosi policijai, pradėjo laužti rankas, atėmė telefoną, keturis kartus panaudojo elektrošoką, uždėjo antrankius“, – kalbėjo M. T. Urbonas.

Pasak jo, vienas pareigūnas turėjo kalašnikovą ar į jį panašų automatinį ginklą. M. T. Urbono teigimu, policija liepė sudėti rankas už nugaros ir gultis ant grindinio. Tada, sako jis, suplyšo kelnės bei išpurvinta striukė.

„Pradėjau rėkti per visą gatvę, praeinantys žmonės klausė, kas čia vyksta. Už tai, kad paklausiau, už kiek laiko surašys protokolą, mane paguldė ant žemės, surakino ir naudojo elektrošoką. Visa tai truko apie 10 minučių“, – tvirtino verslininkas.

Po to vyras atsidūrė policijos komisariate, kur praleido kelias valandas. M. T. Urbonas sakė parašęs pasiaiškinimą ir ketinantis kreiptis į medikus abdukcijos. M. T. Urbonas sakė sulaikymo metu patyręs smurtą, nukentėjęs nuo pareigūnų ir žada kreiptis į teisininkus.

„Man labai gaila, kad Vilniaus Senamiestyje, Europos šalyje, už klausimą ir prašymą kalbėti mandagiau bei nesielgti kaip su marozu, išlipo iš automobilio ir ėmė smurtauti. Vyrukai koviniai, pagrindinis vyrukas, davęs komandą, pasirodė agresyvokas“, – pasakojo M. T. Urbonas.

Vyras sakė pirmą kartą gyvenime patyręs elektrošoką, kuris – labai skausmingas dalykas. Jis teigė nesipriešinęs, nors iš pradžių lengvai surakinti rankų neleidęs – pareigūnai nepaaiškinę, kad nori areštuoti. „Manau, kad tokie dalykai negali vykti. (…) Orumas sumenko, tikrai labai apgailestauju, kad sutikau tokius neprofesionalius pareigūnus. Esu šoke“, – dėstė M. T. Urbonas.

Jis taip pat skundėsi, kad policija išsivežė neleidusi užrakinti išnuomoto automobilio.

Komisariato viršininkas: tikimės, jis parodys visą įrašą

Vilniaus miesto 3 policijos komisariato viršininkas Ramūnas Šilobritas DELFI pateikė pareigūnų versiją. Jo aiškinimu, mobiliosios kuopos patruliai Vilniaus gatvėje pastebėjo ant šaligatvio stovintį „City Bee“ nuomos sistemai priklausantį automobilį.

Netrukus policininkai pamatė iš jo lipantį vairuotoją ir per garsiakalbį paprašė automobilį patraukti nuo šaligatvio. Tačiau, pareigūnų teigimu, vairuotojas prašymą ignoravo ir nuėjo. Policija pradėjo vairuotojo ieškoti ir kada jis po keleto minučių grįžo, ėmė rašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą.

Tuo metu vairuotojas, pasakoja R. Šilobritas, ėmė pareigūnus filmuoti ir uždavinėti jiems keistus, su situacija nesusijusius klausimus. Pasak jo, galų gale vairuotojas ėmė įžeidinėti pareigūnus. Šie, sako komisariato viršininkas, kurį laiką įžeidimus ignoravo, bet jam nesiliovus nusprendė vyrą sulaikyti už pareigūnų įžeidimą.

R. Šilobrito aiškinimu, vairuotojas aršiai priešinosi, todėl sulaikant buvo panaudoti kovinių imtynių veiksmai ir elektrošokas. Nepaklusęs verslininkas administracine tvarka bus baudžiamas už pareigūnų įžeidimą ir pasipriešinimą jiems.

Pasak R. Šilobrito, pareigūnai tikisi, kad vyras, viešindamas tai, ką nufilmavo, parodys visą įrašą, o ne jo ištraukas.

M. T. Urbonas ginasi bendravęs dalykiškai, nerėkęs ir necenzūrinių žodžių nevartojęs.