Lietuva vertina Rusijos teisėsaugos institucijų veiksmus Ukrainos piliečių N. Savčenko, taip pat Olego Sencovo, Aleksandro Kolčenkos ir kitų atžvilgiu, neteisėtai juos sulaikant, ribojant jų teises į gynybą ir kalinant, kaip pažeidžiančius tarptautinės teisės principus, žmogaus teises ir pagrindines laisves. N. Savčenko teismo procesas nuo pat pradžių buvo politiškai motyvuotas ir neteisėtas, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Lietuva ragina Rusijos valdžios ir teisėsaugos institucijas gerbti žmogaus teises ir atsakingai vykdyti savo tarptautinius įsipareigojimus šioje srityje, objektyviai ištirti Ukrainos piliečių neteisėto sulaikymo ir kalinimo aplinkybes ir nubausti asmenis, atsakingus už šiuos veiksmus, taip pat nedelsiant išlaisvinti Rusijos teritorijoje neteisėtai laikomus Ukrainos piliečius politinius kalinius ir sudaryti jiems sąlygas saugiai grįžti į Tėvynę.

Prieštaringai vertiname procese Rusijos teismas antradienį Ukrainos pilotei N. Savčenko skyrė 22 metų laisvės atėmimo bausmę.