"A.Zuokas, nekreipdamas dėmesio į Lietuvos Prezidento Valdo Adamkaus raginimus pasitraukti, grįžo į savo pareigas ir partijos valdybos rankomis pradėjo susidorojimą su oponentais", - sakė Eltai K.Glaveckas. Pasak jo, tokie metodai ir būdai yra nesuprantami ir niekuo negali būti pateisinti.

Pašalintas iš liberalcentristų gretų K. Glaveckas teigia, kad jam "tiesa yra brangesnė už partinius postus ir pareigas".

K.Glaveckas mano, kad šį kartą tik jis vienas buvo pašalintas iš partijos, nes "iš karto visus mesti būtų per daug". "Tačiau neabejoju, kad ir kitų A. Zuoko oponentų laukia toks pats likimas", - mano politikas.

K.Glaveckas sakė kol kas negalvojantis apie savo politinius planus, nes tai dar būtų per anksti. Jis tikisi, kad ne visi Liberalų ir centro sąjungos nariai palaiko A. Zuoko poziciją, ir "tokie veiksmai bus įvertinti". Pasak K.Glavecko, partijos valdybos sprendimus dar turės patvirtinti partijos taryba.

ELTA primena, kad Liberalų ir centro sąjungos vadovybė nusprendė atsikratyti tik vieno įgaliojimus sustabdžiusio pirmininko Artūro Zuoko veikla nepatenkinto kolegos. Pirmadienį posėdžiavusi Liberalų ir centro sąjungos valdyba iš partijos pašalino Seimo narį Kęstutį Glavecką.

Kiti keturi parlamentarai - Petras Auštrevičius, Vytautas Čepas, Vytautas Grubliauskas ir Gintaras Šileikis, - praėjusią savaitę sustabdę savo narystę partijoje, sulaukė tik kolegų kritikos, tačiau partijos narių bilietus išsaugojo.

Algirdas Gricius, prieš kurį laiką sustabdęs narystę Vilniaus miesto tarybos Liberalų ir centro frakcijoje, nusprendė artimiausiu metu atšaukti šį sprendimą, todėl taip pat galės likti partijoje.