Apie tai jis pareiškė per plenarinį posėdį antradienį, kovo 15 dieną, praneša televizijos kanalo „Dožd“ korespondentas.

R. Šlegelis forumą pavadino „dideliu cirku“ ir išreiškė apgailestavimą, kad jis nebuvo transliuojamas tiesioginiame eteryje. Jis pareiškė norintis paprašyti tyrėjų teisiškai įvertinti Alfredo Kocho, Gario Kasparovo ir Konstantino Borovojaus bei kitų forumo dalyvių žodžius. Pasak R. Šlegelio, visi jie pasisakė už Rusijos išorinę kontrolę, už jos subyrėjimą, okupaciją ir liustraciją.

R. Šlegelis taip pat piktinasi Europos Parlamento ir JAV reakcija į Nadijos Savčenko teismą bei situacija su Rusijos valstybinės televizijos ir radijo bendrovės (VGTRK) žurnalistais, kurie iš pradžių buvo išvesti iš vieno Forumo renginio, o po to deportuoti iš Lietuvos. Lietuvą R. Šlegelis sarkastiškai pavadino „demokratijos lopšiu“, kuriame buvo „o gal ir iki šiol yra“ slapti CŽV kalėjimai.

Trečiasis Laisvos Rusijos forumas kovo 8–10 d. vyko Trakų rajone ir Vilniuje. Jame dalyvavo Lietuvos visuomenės veikėjai ir Rusijos opozicijos atstovai, tarp jų Garis Kasparovas, Andrejus Illarionovas, Ilja Ponomariovas, Jevgenijus Kiseliovas, Konstantinas Borovojus, Jevgenijus Čičvarkinas, Alfredas Kochas, Marija Gessen, Jevgenija Čirikova.

Radijo stoties „Amerikos balsas“ vertinimu, dalyviai svarstė apie Rusijos galimybes pasveikti, tai yra, visavertiškai patekti į civilizuotų demokratinių valstybių bendriją.