Šios duomenų bazės - kasdienis darbo įrankis bankams, išperkamosios nuomos bendrovėms, prekybos įmonėms, parduodančioms prekes išsimokėtinai. Prieš pasirašydami sutartį su klientu, prekybininkai patikrina jo dokumentus duomenų bazėje. Yra buvęs ne vienas atvejis, kai brangios prekės išperkamosios nuomos būdu įsigyjamos pateikus suklastotą asmens dokumentą. Ne kartą prekybos centrų apsaugos darbuotojai yra sulaikę tokius svetimais dokumentais pasinaudojusius asmenis.

Kilo problemų ir bankams, tikrinantiems kiekvieno kliento, atliekančio didesnę pinigų operaciją, duomenis. Negalėdami įprastu būdu patikrinti dokumentų, banko tarnautojai panaudojo kitas savo galimybes, tačiau tai užėmė daugiau laiko.

"Hansabanko" atstovė spaudai Žydronė Lukšytė ketvirtadienį "Ekstrai" pasakė, kad kol kas nenustatyta, kad kas nors būtų mėginęs pasinaudoti tuo, kad neveikia duomenų bazė, ir būtų pasisavinęs svetimus pinigus iš sąskaitos. Tačiau banko darbuotojai sunerimę, kad gedimas ilgai nesitęstų, nes tuo bandytų pasinaudoti aferistai. Bankai, mobiliojo ryšio bei išperkamosios nuomos bendrovės jau anksčiau yra susidūrę su nepatikimu itin svarbaus tinklalapio darbu, ne visuomet pavyksta atsidaryti duomenų bazę. Jei gedimu pasinaudoja apgavikai, patirtus nuostolius privalo padengti pačios bendrovės.

Pasienio policija naudojasi ta pačia Policijos departamento duomenų baze, kaip ir bankai, tačiau, pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos viešųjų ryšių skyriaus viršininko Giedriaus Mišučio, tai nesutrikdė darbo. Per dvi paras buvo sulaikyti šeši ieškomi asmenys. Policijos departamento informacijos valdybos viršininkas Artūras Kavolis "Ekstrai" paaiškino, kad tarnybinė stotis neveikė dėl programinės priežasties. Nepatikimai dirbančios tarnybinės stoties pakeisti kita kol kas neplanuojama.