"Nesuprantu, kodėl kai kurie žmonės įsitikinę, jog 1997 metais perdėtai domėjausi tuomet KTU besimokiusio V.Uspaskicho studijomis. Juk visiems savo auklėtiniams vienodai skiriu nemažai dėmesio, nes man svarbu, kad per konsultacijas jie išgirstų kuo daugiau juos dominančios informacijos, - "Ekstrai" kalbėjo V.Navickas, kuris kai kurių šaltinių teigimu, galėjęs net prikišti savo ranką prie V.Uspaskicho disertacijos KTU daktaro laipsniui gauti. - KTU rektoriaus įsakymu
sudarytos komisijos ir rektorato pozicija man nelabai suvokiama. Per 25 darbo metus šiame universitete neturėjau jokių nuobaudų, tarp mano studentų yra daug garsių ir solidžių verslo pasaulio žmonių".

V.Navicko teigimu, ant KTU rektoriaus Ramučio Bansevičiaus stalo jau guli raštas, kuriame kelios dešimtys ekonomiką studijuojančių jaunuolių atvirai išdėstė savo nuomonę ir parašais jį palaiko, kad nebūtų pašalintas iš universiteto. Pats V.Navickas "Ekstrai" patvirtino neketinąs trauktis iš dabartinių pareigų, o jei ir būsiąs nuverstas, nedelsiant dėl savo pašalinimo kreipsiąsis į teismą.

Tarp keliolikos tūkstančių KTU studentų iš įvairių šalių galima sutikti ir pagarsėjusių Lietuvos visuomenės veikėjų. Prieš keletą metų vadybą šiame universitete studijavo Kauno vicemeras Erikas Tamašauskas, magistrantūros diplomą yra apgynęs baikerių judėjimo populiarintojas Julius Urbaitis. Ši aukštoji mokykla tarsi magnetas traukia ir abejotinos reputacijos kauniečius, kurie čia noriai semiasi aukštojo mokslo žinių. Kai kurie jų KTU baigimo diplomus jau sėkmingai atsiėmė.

2001 m. prieš pat mirtį čia vadybą neakivaizdžiai studijavo "daškinių" lyderis Remigijus Daškevičius ("Daškė"). KTU Elektrotechnikos fakultete kurį laiką paskaitas vienoje auditorijoje lankė nuteistas Kauno nusikaltėlių autoritetu vadinamo Henriko Daktaro ("Henytės") sūnus
Enrikas Daktaras ir jau kurį laiką iš laikinosios sostinės pasitraukęs, Ispanijoje neaiškia veikla užsiimantis kaunietis Remigijus Taločka ("Remyga").

Kai prieš kelerius metus į "Remygos", siejamo su "gyvatiniais", jubiliejaus puotą Rumšiškių viešbutyje įsiveržė ginkluoti Kauno organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos kriminalistai ir jame užklupo E.Daktarą, abu jaunuoliai teisėsaugininkus bandė įtikinti, kad juos vienija tik bendros paskaitos KTU. Tačiau tuo metu į policijos akiratį abudu buvo patekę dėl narkotikų platinimo.

Šiandien "Ekstroje" skaitykite: