Į Klaipėdos dramos teatrą šeštadienio vakarą rinkosi svečiai, tačiau šįkart ne į spektaklį, o į ilgai lauktą intriguojantį renginį, kuriame turėjo paaiškėti, kas po daugiau nei mėnesio rinkimų ir balsavimų tapo šių metų miesto favorite, moterimi, kuri verta Metų klaipėdietės titulo.

Renginio iniciatoriai – dienraštis „Klaipėda“, artėjant Tarptautinei moters dienai, jau keturioliktąjį kartą pakvietė rinkti labiausiai uostamiesčiui bei jo bendruomenei nusipelniusią moterį.
Klaipėdiečiai siūlė rinkti moteris ne tik už profesinę veiklą, bet ir už nuveiktus darbus miesto labui, pagalbą artimiesiems ir nepažįstamiesiems arba už žmogiškąsias savybes.

Šių metų renginio nuostatose atsirado naujovė – Metų klaipėdietės rinkimams negalėjo būti siūlomos politinių partijų narės.

Iš daugiau nei trisdešimties pasiūlytų kandidačių klaipėdiečiai po pirmojo rinkimų etapo išrinko septynias – Klaipėdos licėjaus vadovę Reginą Kontautienę, aktorę ir gyvūnų globėją Simoną Šakinytę, logopedę ir tautodailininkę Stasę Vilkienę, Klaipėdos sveikatos biuro direktorę Jūratę Grubliauskienę, gydytoją Jolantą Česienę, kovos menų trenerę Dianą Mačiūtę bei mokslininkę Daivą Kšanienę.

Po įtemptos kovos paaiškėjo, kad šių metų klaipėdiečių favorite tapo Klaipėdos universitetinės ligoninės gydytoja J. Česienė. Rinkimų kulminacija – Metų klaipėdietės paskelbimo, iškilmingo pagerbimo ir apdovanojimo ceremonija vyko kovo 5-ąją Klaipėdos dramos teatre.
Šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė ne pirmus metus globoja renginį, tad jos video sveikinimas ir šį sykį nuskambėjo visiems šventės dalyviams.

Pirmąja Metų klaipėdiete 2003-iaisiais tapo sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ vadovė Skaistutė Idzelevičienė. Šį titulą taip pat yra pelniusios Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė, parolimpinių žaidynių Atėnuose čempionė, „Vyturio“ vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytoja Aldona Grigaliūnienė, Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė, buvusi Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė, M. Mažvydo mokyklos pradinių klasių mokytoja Žanetai Norkuvienė, auginanti tris savus ir tris globojamus vaikus, Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė, verslininkė Nijolė Hansen, verslininkė, filantropė Loreta Bosienė, juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago, dokumentinių filmų kūrėja ir filantropė Dalia Kanclerytė, Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Klaipėdos viltis“ vadovė Janina Tulabienė, Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorė Aldona Kerpytė.