G. Vainauskas taip pat pripažįsta, jog „Norfos“ savininkas Dainius Dundulis kartais „pasiguosdavo“, dėl kai kurių statomų objektų nesėkmių, tačiau nesąmonėm vadina keliamus įtarimus dėl prekybos poveikiu verslininkų naudai.

„Manęs ir R. Pakso niekas nepavadins neperskiriamais draugais. Mes buvome ir vienose barikadų pusėse, ir kitose, buvome ir nesutaikomi priešai, ir ieškojome sueičių taškų, mūsų toks gyvenimas visą laiką buvo, bet mes niekada neperžengdavome ribos“, - interviu LRT laidai „Dėmesio centre“ pirmadienį sakė G.Vainauskas.

„(...) Taip, jis (D.Dundulis - red.) pasiguosdavo kartais, kad jo nepriima kartais objektų, tą, aną. Bet ką? Negali žmogus pasiguosti? Mes Lietuvoje negalime kalbėti apie tai? Kas čia per valstybė?“, - apie pokalbius su „Norfos“ savininku D. Dunduliu kalbėjo G. Vainauskas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) po kelias valandas trukusios apklausos G. Vainauskui pirmadienį pateikė įtarimus dėl prekybos poveikiu. STT įtaria, kad G. Vainauskas sutarė su valdančiosios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos vadovu R. Paksu, jog šis už kyšį paveiks Statybų inspekcijos valdininkus leisti eksploatuoti „Norfos“ parduotuvę Prienuose.

R. Paksas šiame tyrime apklaustas kaip specialusis liudytojas. Po pirmadienį ryte vykusios „tvarkiečių“ lyderio apklausos, G.Vainauskas sakė sulaukęs R. Pakso skambučio ir kvietimo susitikti.

„Lietuvos ryto“ redaktorius teigė, jog susitikime viename Vilniaus restoranų kalbėjosi apie planuojamą interviu su R. Paksu.

„Sėdėdami su R. Paksu restorane labai normaliai šnekučiavomės ir kalbėjomės apie jo apklausą STT, sutarėme, kad jis duos išsamų interviu „Lietuvos rytui“, kad atsiųsiu žurnalistą ir mes padarysime puikų interviu, kuriame, jis (R.Paksas) sakė, kad daugiau kentėt nebegaliu, aš pasakysiu visą tiesą“, - pasakojo G.Vainauskas.

„Įdomu, kaip tai turėtų atrodyti - aš siūlau partijos vadui kyšį. Čia nesąmonė visiška ir pirmiausia aš neatsimenu tokio mūsų pokalbio. Mes retai susitinkame - du tris kartus per metus“, - sakė „Lietuvos ryto“ vadovas, paklaustas, ar siūlė R. Paksui kyšį.

Anot jo, STT tiria dar praėjusių metų vasarą vykusį vieną jo susitikimų su R. Paksu.

„Neprisimenu ką kalbėjau su R. Paksu praėjusią vasarą, bet tikrai nemanau, kad partijos lyderio kažko prašyčiau, reikalaučiau ir dar kyšį siūlyčiau. Tai juokinga. Jei taip galima nufilmuot viską, tai nufilmuokim tą kyšio davimą ar dar kažką. Tai yra juokinga, kad žurnalistas kažkam duotų kyšį, dar to pasaulis nematė. Kad žurnalistui gal duoda kyšį, tai gal.. (juokiasi), bet kad žurnalistas duoda...“,- kalbėjo G.Vainauskas.

Jis teigė save laikąs pirmiausia žurnalistu.

„Žurnalisto darbas nėra paprastas, kasdien palieti kažkieno interesus, turi būti labai tvirtas, kad atsilaikytum, svarbiausia, kad nepaliestum interesų be reikalo, kieno nors užsakymu, svarbu profesionaliai dirbt savo darbą, skirtingai nei dirba STT“, - svarstė „Lietuvos ryto“ vadovas.

Pasak jo, šiuo atveju „vyksta eilinė viešųjų ryšių akcija, siekiant sumenkinti „Lietuvos rytą“, kuris vienintelis dar turbūt lieka pakankamai toks principingas, kuris kovoja dėl laisvės, demokratijos Lietuvoje, nepadlaižiauja kaip kai kurie portalai valdžiai, Prezidentūrai“.

„Nereikėjo laimėti prieš „Žalgirį“, gal tuo viskas ir prasidėjo, kad paliesta šventa kažkokia karvė Lietuvoje, mes netyčia kažkokie vargani žmonės tą padarė“, - svarstė G.Vainauskas, kuris taip pat yra krepšinio klubo „Lietuvos rytas“ prezidentas.

„Manau, kad aš šiandien turiu daugiau užtarėjų nei tie, kurie piktdžiugiškai džiaugiasi“, - pridūrė G.Vainauskas.

STT pareigūnai atliko dokumentų poėmius kelių, su atliekamu tyrimu susijusių įmonių vadovų darbo vietose bei Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos Kauno ir Prienų teritoriniuose padaliniuose.

Vertindamas teisėsaugos veiksmus, R. Paksas pareiškė, kad „Lietuvoje yra peržengtos visos demokratijos ribos“. Apie tai, jog buvo apklaustas šiame ikiteisminiame tyrime liudytojo statusu, patvirtino ir aplinkos viceministras „tvarkietis“ Algirdas Genevičius.

Įtarimai pareikšti ir premjero visuomeniniam konsultantui Antanui Zabuliui.