Moteris buvo kaltinama neblaivi vairavusi automobilį ir sukėlusi eismo įvykį, kurio metu buvo apgadintas kitas automobilis.

Teismas Daivą Gineikaitę pripažino kalta ir skyrė jai administracinę nuobaudą - 1300 eurų.

Moteriai teisė vairuoti bus atimta.

Daiva Gineikaitė anksčiau buvo bausta administracine tvarka. Teismas įvertino, kad kaltinamoji nepripažino savo kaltės ir dėl to, kad tuo metu dirbo valstybės tarnautojo pareigose, Daiva Gineikaitė neša didesnę atsakomybę.

Pirmojo posėdžio metu, kuris vyko sausio mėnesį, D. Gineikaitė pripažino kaltę dėl avarijos.

Moteris teigė, kad neįvertino kito automobilio greičio ir rikiuodamasi iš antros į trečią juostą trenkėsi į jį.

D. Gineikaitė teigė, kad po avarijos norėjo susitarti su kito automobilio vairuotoju, tačiau jis nebuvo draugiškai nusiteikęs. Buvo iškviesta policija, buvo nuspręsta patikrinti moters blaivumą, kurio rezultatais D. Gineikaitė negalėjo patikėti. Taip pat moteris neigė bandžiusi klastoti girtumo tyrimo rezultatų.

„Su alkotesterio parodymais negalėjau sutikti, nes negalėjau tuo patikėti, todėl iš karto iš komisariato važiavau atlikti kraujo tyrimo į ligoninę“, – teisme kalbėjo D. Gineikaitė. Moteris pripažino, kad išvakarėse buvo kalėdiniame vakarėlyje.

Tačiau, D. Gineikaitė tikina, kad tą rytą jautėsi gerai ir tokių alkoholio tyrimo duomenų būti negalėjo. „Yra tikimybė, kad tai galėjo būti nuo paskirtų vaistų. Aš negaliu pasakyti, kad visiškai galėjo nebūti alkoholio kraujyje, vakare pas mus buvo kalėdinis vakaras. Tačiau ne tokia dozė“, – kalbėjo D. Gineikaitė.

Patrulių rinktinės vyr. patrulis Kęstutis Kelmelis prisiminė, kad gruodžio 19-ąją dieną radijo ryšiu gavo pranešimą apie eismo įvykį, kurį galimai sukėlė neblaivi vairuotoja.

"Buvo akivaizdžiai matyti, kad moteris išgėrusi. Ji pasakė, kad alkoholio nevartojo. Į alkotesterį moteris įpūtė tik iš trečio karto. Nustačius girtumą vairuotoja su tuo nesutiko. Mes jai paaiškinome, kad ji turi tokią teisę", - kalbėjo K. Kelmelis.

Įsitikinimą, kad D. Gineikaitė buvo neblaivi, išsakė ir dar trys su ja bendravę pareigūnai. Pareigūnas pasakojo, kad D. Gineikaitė atsisakė pasirašyti ant alkotesterio parodymų dokumentų ir įvykio vietoje, ir policijos patalpose. Alkotesteris parodė 1,66 promilių girtumą - tai įvyko apie 13 val. Tuo tarpu 16.10 val. ligoninėje paėmus kraujo mėginį buvo nustatytas 1,01 promilės girtumas.

Ekspertas teigimu, žmogus vidutiniškai per valandą išskaido tiek alkoholio, kad alkotesterio parodymai mažės po 0,15 prom. per valandą. Jei žmogus fiziškai buvo labai aktyvus, išskaidoma iki 0,3 promilės.

Ekspertas pasakojo, kad bandymų metu išaiškinta, kad vartojus ne alkoholį, o, tarkime, burnos skalavimo skystį, alkotesteris nulius rodys maksimaliai po 8 minučių.