"Aš manau, kad mano pasisakymai apie partijos pirmininko veiklą, nelabai atitinkančią liberalią ekonomiką ir liberalų ideologiją, atrado atgarsį mūsų partijoje", - BNS sakė V.Martikonis, praėjusią savaitę išrinktas LCS Naujamiesčio skyriaus Vilniuje pirmininku.

Daugiau nei 300 narių vienijantis Naujamiesčio skyrius yra didžiausias LCS skyrius Lietuvoje. Iš viso LCS turi apie 5 tūkst. narių.

Šią savaitę paskelbta, jog dalis liberalcentristų grasina sustabdyti savo narystę partijoje, jeigu į skandalus įsivėlęs ir prezidento pasitikėjimą praradęs A.Zuokas visiškai nepasitrauks iš pirmininko pareigų. Šiuo metu jis yra sustabdęs savo įgaliojimus iki rugpjūčio 15 dienos.

"Aš manau, jog mes neturėtume lengvai atiduoti partijos A.Zuokui", - BNS sakė V.Martikonis, kuris yra Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys.

Jis pats teigė esąs už tai, jog būtų šaukiamas neeilinis partijos suvažiavimas, jeigu A.Zuokas neatsistatydins.

"Situacija nuo praėjusio suvažiavimo partijoje yra smarkiai pasikeitusi", - BNS sakė V.Martikonis.

Vasario viduryje A.Zuokas buvo perrinktas partijos pirmininku 651 balsu. Už jo varžovą Seimo pirmininko pavaduotoją Gintarą Steponavičių tuomet balsavo 442 suvažiavimo delegatai.

Gegužės pabaigoje per televiziją transliuotoje kalboje prezidentas Valdas Adamkus paragino A.Zuoką ir ūkio ministrą Viktorą Uspaskichą priimti "atitinkamus sprendimus" kaip praradusius valstybės vadovo ir visuomenės pasitikėjimą.

Ant abiejų politikų krito įtarimai dėl privačių įmonių protegavimo.

V.Uspaskichas jau atsistatydino iš ūkio ministro pareigų ir atsisakė Seimo nario mandato.

A.Zuokas kol kas atsisako trauktis iš Vilniaus mero posto, bet laikinai įšaldė savo vadovavimą Liberalų ir centro sąjungai.