Tiesa, Valstiečių ir žaliųjų sąjunga savo galutinių planų neviešina ir, anot paties R. Karbauskio, apie priimtus sprendimus ketina pranešti maždaug po trijų savaičių. Sąjungos lyderis teigė, jog sprendimo, kad jis kandidatuos Aukštaitijos rinkimų apygardoje nėra, tačiau tokia galimybė svarstoma.

„Yra maždaug dešimt apygardų, kuriose aš nesunkiai laimėčiau, tarp jų ir Aukštaitijos, tad galėčiau tinkamai atstovauti ir visą partijos sąrašą. Galimybė kandidatuoti Aukštaitijos, kaip ir kitose apygardose yra, tačiau sprendimo dar nėra“, – teigė R. Karbauskis, tačiau į klausimą, kas galutinai dės tašką, jis pats ar sąjunga, neatsakė.
Panevėžio rajone – stiprios pozicijos

Kad Valstiečių ir žaliųjų sąjunga turi stiprias pozicijas Panevėžio rajone, nieko nebestebina. Nuo 2003 m. čia meru išrenkamas šios partijos atstovas Povilas Žagunis.

Pirmuosiuose tiesioginiuose merų rinkimuose P. Žagunis Panevėžio rajono meru išrinktas per pirmąjį rinkimų turą. Politikas tąkart gavo net 52,68 proc. Panevėžio rajono gyventojų balsų.

Praėjusią savaitę Panevėžio rajono vadovas savaitraščio „Veidas“ paskelbtame geriausių Lietuvos merų trisdešimtuke, 12-oje vietoje įrašytas Panevėžio rajono meras P. Žagunis.

Meras nekandidatuos

Kurį laiką buvo svarstoma, ar Aukštaitijos rinkimų apygardoje savo kandidatūros į Seimą nekels Panevėžio rajono meras, „valstietis“ P. Žagunis.

Net kelis kartus meras yra sakęs, kad į Seimą tikrai kandidatuoti neketina.

Apie tai prieš dvi savaites teigė ir „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis.

„Mes net pateikėme Seimui įstatymų pataisas, pagal kurias Seimo rinkimuose dalyvavę ir juos laimėję merai, europarlamentarai turėtų netekti mandatų. Mūsų tikslas visose trijose Panevėžio krašto rinkimų apygardose laimėti Seimo rinkimus“, – sakė R. Karbauskis.

Galimi kandidatai

Kol kas, „Jūsų Panevėžio“ žiniomis, „Aukštaitijos“ rinkimų apygardoje rudenį vyksiančiuose rinkimuose į Seimą bandys, dabar parlamente dirbantis, socialdemokratas Domas Petrulis, taip pat Seimo narė, viena iš konservatorių lyderių Rasa Juknevičienė, Darbo partija ketina kelti Panevėžio rajono tarybos narį Rimantą Trotą, Liberalų sąjūdis – Daivą Juodelienę.

Apie dalyvavimą Seimo rinkimuose, kaip anksčiau yra sakiusi, svarsto buvusi konservatorė, Panevėžio rajono tarybos narė Violeta Grigienė.

Nujautė

Išgirdusi apie galimą konkurentą rinkimų kovoje, ilgametė Seimo narė konservatorė Rasa Juknevičienė naujienų portalui prasitarė, nujautusi, kad Seimo narys Povilas Urbšys jos lengvai nepaleis ir į kovą gali būti mestas R. Karbauskis.

Rasa Juknevičienė

Politikė apie galimą buvusio Panevėžio STT vado įtaką atsisakė kalbėti, tačiau sakė jaučiasi užtikrintai ir tiki savo sėkme. R. Juknevičienė patikino, kad visada siekė aukščiausių tikslų, todėl kartelės nenuleis ir šįkart.

Priminsime, jog panevėžietis P. Urbšys priklauso Mišriai Seimo narių grupei. Joje yra ir Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė parlamente Rima Baškienė.

Nesureikšmino

Vienas iš rimčiausių kandidatų Aukštaitijos apygardoje Seimo narys, socialdemokratas Domas Petrulis, galimo R. Karbauskio kandidatavimo pernelyg nesureikšmino ir teigė, kad tai tik pakeltų konkurencijos ir demokratijos lygį, tačiau viską spręs žmonės.

Seime dirbantis D. Petrulis sakė girdėjęs, kad „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis Panevėžio rajone turi kažkokią įmonę, tačiau teigė daugiau nieko nežinantis apie jo įtaką rajono gyvenimui.

Šaltinis
Naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)