Savo nuomone M. Saakašvilis pasidalino tinklalapyje „Facebook“, informuoja ru.DELFI.lt.

„Vakar ilgai kalbėjome su A. Abromavičiumi, jis papasakojo daug visko įdomaus. Argi ne liūdna, kad lietuviai ir gruzinai priversti imtis šalies saugotojų funkcijos nuo kai kurių nesąžiningų žmonių, kurie nors ir gimė Vokietijoje, bet prasimušė į valdžią, kenkia jos interesams. Aš dirbu su Aivaru Valstybinių įmonių reformavimo taryboje, kurios pirmininku tapau jo iniciatyva, ir noriu patvirtinti, kad visos mūsų iniciatyvos pakeisti valstybinių įmonių vadovus blokuojamos asmeniškai ministro pirmininko (Jaceniuko), pasitelkiant vieną iš Petro Porošenkos bloko-Solidarumas frakcijos Radoje lyderių – Ihorį Kononenką ir dar kelias įtakos grupes“, – pranešė M. Saakašvilis.

Gubernatorius išreiškė viltį, kad vasario 16 d. Rada atstatydins Arsenijaus Jaceniuko vyriausybę, išklausiusi jo ataskaitą apie atliktą darbą.

„Manau, Aukščiausioji Rada turi atlikti viešą klausymą, pakviesti ir Aivarą, ir poną I. Kononenką, o į visus klausimus turi būti pateikti išsamūs atsakymai, aš asmeniškai taip pat esu pasirengęs dalyvauti šiuose klausymuose. Turime išblokuoti svarbiausias ekonomines reformas ir užkirsti kelią korupciniams interesams“, – rašo politikas.

Ukrainos ekonomikos plėtros ir prekybos ministras lietuvis verslininkas A. Abromavičius paskelbė atsistatydinąs dėl „aktyvaus sisteminių ir svarbių reformų šalyje blokavimo“. Jis paprašė Aukščiausiosios Rados deputatų balsuoti už jo atsistatydinimą jau vasario 4 d. posėdyje.

Anksčiau A. Abromavičius ne kartą pranešė, kad reformos Ukrainoje vyksta nepakankamai sparčiai dėl politinio spaudimo ir korupcinių schemų ekonomikoje. 2014 m. gruodį jis apibūdino finansinę šalies būklę, kaip faktinį bankrotą.

A. Abromavičių paskyrė į ekonomikos plėtros ir prekybos ministro postą 2014 m., jam esant Lietuvos piliečiu. Jis laikomas „reformų specialiojo būrio“ komandos nariu – vienu iš specialistų, pakviestų į Kijevą iš užsienio dirbti valstybinėse administracinėse pareigose.

2015 m. sausį buvo pranešama, kad iš A. Abromavičiaus ketino atimti lietuvišką pasą, nes tapęs ministru Ukrainoje jis įgijo ir šios šalies pilietybę. Lietuvos įstatymai esant tokiai situacijai nenumato galimybės išsaugoti Lietuvos pilietybę.