„Komiteto tyrimo metu įvertinus visą pateiktą informaciją, darytina išvada, kad galiojantis reglamentavimas neužtikrina pakankamo teisinio aiškumo vertinant teikiamos informacijos pobūdį ir yra taisytinas, ir ypač neaiškumo pasekmė yra manipuliavimas slaptomis kriminalinės žvalgybos informacija grįstomis pažymomis“, – teigiama trečiadienį vienbalsiai patvirtintose TTK išvadose.

Seimas dar pernai spalį TTK buvo pavedęs atlikti parlamentinį tyrimą, ar tinkamai elgiamasi su kriminalinės žvalgybos metu gauta informacija.

TTK pirmininkas Julius Sabatauskas žurnalistams sakė, kad siūloma sudaryti darbo grupę Kriminalinės žvalgybos įstatymui ir kitiems teisės aktams tobulinti.

Anot jo, komitetas konstatavo, kad atliekant kriminalinę žvalgybą surinkta informacija, jeigu pagal ją nepradedamas ikiteisminis tyrimas, gali būti naudojama tik nusikaltimų prevencijai.

„Gauta informacija neturi būti piktnaudžiaujama. Pastebime piktnaudžiavimo faktų – gavau informacijos ir ja pamojavau. Tas pamojavimas, mūsų vertinimu, gali būti laikomas įstatymo pažeidimu ir gal net nusikalstama veika“, – teigė J.Sabatauskas.