"Norime ten reguliarių pratybų, kuriose dalyvautų kariškiai iš daugelio Aljanso valstybių", - sakė jis išskirtiniame interviu naujienų agentūrai PAP prieš prasidedant trečiadienį Edinburge įvyksiančiam Didžiosios Britanijos ir Lenkijos ministrų susitikimui.

Jame Didžiajai Britanijai atstovaus M. Fallonas ir užsienio reikalų ministras Philipas Hammondas, Lenkijai - gynybos ir užsienio reikalų ministrai Antonis Macierewiczius ir Witoldas Waszczykowskis.

Tarp šių derybų temų - NATO viršūnių susitikimas Varšuvoje, Aljansui priklausančių Rytų Europos šalių rėmimas, pabėgėlių problema, Didžiosios Britanijos narystė Europos Sąjungoje.

"Atsiliepėme į prezidento Andrzejaus Dudos raginimą nusiųsti daugiau kariškių į Lenkiją ir vadinamąjį Rytų flangą, paremdami Transatlantinę pajėgumų stiprinimo ir mokymo iniciatyvą TACET (Transatlantic Capability Enhancement and Training). Šių metų birželį į pratybas "Anaconda" nusiųsime 850 kariškių, o rugsėjį į kitas pratybas - dar 150 ir raketų fregatą "Iron Duke", - sakė M. Fallonas.

"Turime pasiųsti Lenkijai ir Baltijos šalims galingą signalą, kad NATO rimtai žiūri į savo įsipareigojimus Aljanso nariams ir įvykdys 2014 metais Velse vykusio NATO viršūnių susitikimo sprendimus, sudarydama greitojo reagavimo grupę, vertą savo pavadinimo. Įsipareigojome ir privalome tai padaryti, turėdami omenyje Rusijos agresiją, į kurią Aljansas turi vienareikšmiškai atsakyti", - pabrėžė Didžiosios Britanijos gynybos ministras.