„Tobulybei ribų nėra, teisėsauga turi keistis ir vystis. Lietuva praėjo ilgą ir sudėtingą kelią.1990 metais buvom toje pačioje startinėje pozicijoje. Mes nuveikėme labai daug. Jų visuomenė nori pokyčių, mūsų darbas pasidalinti patirtimi“, - LNK Žinių studijoje šeštadienį sakė K. Lančinskas.

Jis sakė, kad nemanąs, jog Ukrainoje jo laukia mažiau atsakomybės, nei vadovaujant Vilniaus apskrities policijai. Jis sakė, kad jo laukia „tarptautinis kolektyvas“ iš 28 atstovų, bus iššūkis jiems vadovauti ir motyvuoti darbui.

Naujas pareigas K. Lančinskas pradės eiti nuo vasario.

Kaip skelbė URM, tai jau antroji ES misija bendrosios saugumo ir gynybos politikos srityje, kuriai vadovauja lietuvis. 2014 metų gruodį ES stebėjimo misijos Gruzijoje vadovu tapo Lietuvos diplomatas, ambasadorius Kęstutis Jankauskas.

„Džiaugiuosi, kad ES vyriausioji įgaliotinė užsienio reikalams ir saugumo politikai Federica Mogherini ES patariamosios misijos Ukrainoje vadovu pasirinko K. Lančinską, puikų Lietuvos policijos profesionalą, 1992–1998 metais dirbusį Lietuvos diplomatinėje tarnyboje“, - pranešime cituojamas užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Europos Sąjungos patariamoji misija padeda Ukrainai rengti ir įgyvendinti civilines saugumo sektoriaus reformas. Misija pataria ir padeda planuoti Ukrainos policijos, pasienio apsaugos, kalėjimų ir saugumo tarnybų, teismų sistemos ir prokuratūros reformas.

Pasak pranešimo, Ukrainoje šiuo metu dirba daugiau kaip 10 aukšto lygio Lietuvos ekspertų. Virgilijus Valančius vadovauja ES projektui dėl paramos vykdant Ukrainos teisingumo sektoriaus reformą. Buvęs EK komisaras Algirdas Šemeta vadovauja Ukrainos verslo ombudsmeno tarnybai. Ambasadorius Vaidotas Verba vadovauja ESBO projektų koordinatoriaus biurui. Lietuviai ekspertai dirba ES delegacijoje Kijeve, ES paramos Ukrainai grupėje, Ukrainos vyriausybės kanceliarijoje, kitose Ukrainos institucijose.

K. Lančinskas Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui vadovavo beveik septynerius metus.