Moteris teigė pirmadienį rengianti spaudos konferenciją, tačiau negalėjo tiksliai pasakyti, kur ji vyks, ir nenurodė jos laiko. Moteris nelabai rišliai kalbėjo, kad pirmadienis bus paskutinė jos „darbo“ diena NŽT, tačiau jos darbuotojai esą jau dabar atsisako jai dirbti.

„Pirmadienis – mano paskutinė darbo diena. Tai net darbuotojai, kurie ten dirba, atsisako dirbti man. Visi visko bijo, jūs net neįsivaizduojat, kaip visi visko bijo. Kas ten vyksta, aš papasakosiu per spaudos konferenciją“, - paskambinusi DELFI, penktadienį sakė D. Gineikaitė.

NŽT Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Audrius Gelžinis penktadienį nieko nežinojo apie pirmadienį organizuojamą D. Gineikaitės spaudos konferenciją.

D. Gineikaitės paklausus, ar ji praneš apie spaudos konferencijos vietą ir laiką, moteris paklausė: „O kur pranešt?“

„Per daug tų žurnalistų, kad visiems pranešt“, - apgailestavo D. Gineikaitė.

Klausiama, apie ką norės kalbėti spaudos konferencijoje, D. Gineikaitė sakė norinti kalbėti, kodėl susiklostė dabartinė situacija: „Ta situacija tokia apgaulinga ir toks pakišimas, kad nesinori net kalbėti“.

„Kol nėra įrodymų, nesinori kalbėti apie nieką“, - tarsi pati sau prieštaravo D. Gineikaitė.

Pasiteiravus, ar pateiks kokių nors jai palankių įrodymų per spaudos konferenciją, moteris teigė negalinti, nes „viską paėmė STT“.

BNS naujienų agentūra apie D. Gineikaitės konferenciją penktadienį nieko nežinojo. BNS laikinasis direktorius Dovydas Bajarūnas DELFI teigė, kad pirmadienį D. Gineikaitės spaudos konferencija nėra suplanuota.

ELTA naujienų agentūra taip pat neturėjo jokios informacijos apie pirmadienį esą organizuojamą D. Gineikaitės spaudos konferenciją. Tai DELFI patvirtino ELTA vyriausioji redaktorė Eleonora Budzinauskienė.

Po poros valandų trumpąją žinutę atsiuntusi D. Gineikaitė nurodė, kad konferencija atšaukiama.

DELFI primena, kad D. Gineikaitė gruodžio 19 d. Kaune sukėlė nedidelę avariją, dėl kurios buvo iškviesta policija ir nustatė moteriai 1,66 promilės girtumą. Su alkotesterio duomenimis nesutikusi D. Gineikaitė vyko atlikti papildomo tyrimo į Kauno klinikinę ligoninę, tačiau tik po kelių valandų nuo avarijos, kai formaliai turėjo pasirodyti per valandą.

STT pradėjo ikiteisminį tyrimą įtardama, kad Kauno klinikinėje ligoninėje galėjo būti bandoma nuslėpti D. Gineikaitės girtumą. Specialiaisiais liudytojais šiame tyrime apklausti D. Gineikaitė ir ligoninės direktoriaus pavaduotojas Kastytis Grigonis bei Kauno klinikinės ligoninės vadovas Gediminas Abeciūnas.

DELFI šaltinių žiniomis, ligoninėje per poėmius rasti oficialus ir nuslėptas D. Gineikaitės kraujo mėginiai.

Gruodžio 28 d. D. Gineikaitė parašė prašymą trauktis iš pareigų savo noru.