Į paskutinę kelionę G. Vyšniauską palydėjo itin daug artimųjų ir draugų, nešinų baltomis rožėmis. Urną su velionio palaikais ir nuotrauką nešė jo sūnūs.

G. Vyšniauskas amžinojo poilsio atgulė Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje, per dvi kapavietes nuo aktoriaus Vytauto Šapranausko.

Velionio laidotuvėms vadovavo kunigas Ričardas Doveika, prieš keletą metų suteikęs E. Mildažytei ir G. Vyšniauskui Santuokos sakramentą. Prie kapo emocingą paskutinę kalbą savo vyrui skyrė jo žmona E. Mildažytė, prisiminusi, kad šis jai gražiausią kalbą pasakė per judviejų vestuves.

Ji dėkojo Gintautui už nuostabų gyvenimą kartu, meilę, užaugintus vaikus. Susigraudinusi moteris prisipažino G. Vyšniauską mylėjusi visa širdimi ir siela. Ji kalbėjo, kad kitus žmones į judviejų namus traukdavo būtent nuoširdi judviejų meilė. E. Mildažytės teigimu, G. Vyšniauskas mokėjo ir gyventi, ir numirti, buvo puikus tėvas ir vyras.

Kovą G. Vyšniauskui būtų sukakę 57-eri.

Rytą už G. Vyšniauską aukotos šv. Mišios. Už G. Vyšniauską melstasi Bernardinų – jo parapijos – bažnyčioje. R. Doveika Mišių pradžioje pastebėjo, kad R. Vyšniauskas iš gyvenimo išėjo pasakęs mylįs žmones, gyvenimą ir Dievą.

Pasimelsti už velionį į bažnyčią atėjo ir būrys žinomų žmonių – buvęs sostinės meras Artūras Zuokas su žmona Agne, laidų vedėja, muzikologė Zita Kelmickaitė, istorikas Alfredas Bumblauskas, būrys E. Mildažytės kolegų žurnalistų.

DELFI primena, kad su alinančia liga – išplitusiu vidaus organų vėžiu – Gintas kovojo dvejus metus ir iki paskutinių dienų, palaikomas Editos, nenuleido rankų.

„Gintas mirė šįryt šeštą ant mano rankų – laimingas ir su šypsena. Su visa šeima atšventęs Kalėdas ir Naujuosius. Noriu padėkoti visiems, kas buvo su mumis sunkiausiu metu – gydytojams, draugams, redaktorėms... Šie dveji metai, nors ir sunkiausi, buvo laimingiausi mano gyvenime...“, – pirmadienį išplatintame pranešime žiniasklaidai sakė E. Mildažytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2571)