„Kai kurie įvykiai iš tiesų labai sukrečia, nors beveik kiekvieną dieną girdime apie tragiškus įvykius, bet tai išskirtinis įvykis. Manau, kad tai ženklas, jog žmonėms reikia pradėti truputį ktaip mąstyti. Per 25 metus mes daugiausiai galvojome apie gerą gyvenimą, apie pinigus, apie malonumus, kad mūsų gyvenimas būtų visko pertekęs, o užmiršome, kad svarbiausia yra žmogus. Kad Kūrėjo sukurtas žmogus yra aukščiau už viską ir juo labiausiai reikia rūpintis“, - po laidotuvių kalbėjo S. Tamkevičius.

Dvasininkas stebėjosi, kad diskusijos apie esamą situaciją pasirodo tik tuomet, kai įvyksta didelės nelaimės. S. Tamkevičius atkreipė dėmesį į abortų problemą.

„Tragiškiausia, kad visuomenė ir valdžios žmonės sujuda, kai įvyksta tokia tragedija. Bet kiekvienais metais ne vienas toks negimęs vaikelis yra tyliai nužudomas ir viskas tyloje. Žmonėms reikia prabusti ir branginti žmogų nuo jo pradėjimo iki natūralios mirties. Jeigu pagarbą žmogui atstatysime – tai visuomenė pradės keistis. Jei ne – tai mes einame mirties keliu“, - kalbėjo vyskupas.

S. Tamkevičius buvo įsitikinęs, kad nelaimę lėmė alkoholis, kurį jis vadina viena didžiausių Lietuvos bėdų.

„Ne man į tai atsakyti ir šiandien turbūt niekas negali atsakyti, kas lėmė nelaimę. Bet viena iš didžiausių mūsų, Lietuvos nelaimių yra ta, kad Lietuva yra paskandinta alkoholyje. Tai padaryta dėl pinigų – kažkam yra pelnas, kažkas milijonus kraunasi, o Lietuva skęsta“, - teigė S. Tamkevičius.

DELFI primena, kad naktį iš penktadienio į šeštadienį Kėdainių rajone, Saviečių kaime vyras į šulinį įmetė du savo vaikus. Po kraupaus nusikaltimo jis buvo suimtas apklausai, per kurią prisipažino nužudęs savo vaikus. Teismas 36 Aurelijų B. leido suimti maksimaliam terminui – 3 mėn.