Antradienį Prezidentūroje prisiekus naujajam generaliniam prokurorui Evaldui Pašiliui, automatiškai nutrūko ir šias pareigas laikinai ėjusio D. Raulušaičio įgaliojimai – šias pareigas D. Raulušaitis ėjo gerą pusmetį.

„Jau baigėsi mano kadencija, tai buvo nuspręsta dar prieš 5 metus – pradėjus eiti pareigas naujajam generaliniam prokurorui, mano įgaliojimai nutrūko, o jeigu tiksliai kalbant, jie nutruks šiandien 24 val.“, – sakė D. Raulušaitis.

Jis pažymėjo, kad yra tvirtai apsisprendęs išeiti ne tik iš prokuratūros sistemos, bet, greičiausiai, ir iš valstybės tarnybos.

„Esu apsisprendęs išeiti iš prokuratūros sistemos, noriu save išbandyti kituose frontuose – atvirai tariant, dar iki galo nesu nusprendęs, bet greičiausiai tai nebus valstybės tarnyba“, – D. Raulušaitis neatmetė galimybės, kad kaip ir daugelis iš prokuratūros pasitraukusių prokurorų, ateityje užsivilks advokato mantiją.

Tiesa, D. Raulušaitis dar galėtų dirbti paprastu prokuroru, ir, greičiausiai, tokį pasiūlymą jam trečiadienį turėtų pateikti naujasis generalinis prokuroras E. Pašilis.

„Formaliai jis pasiūlymo nepateikė, bet esu tikras, kad generalinis prokuroras rytoj, pradėjęs eiti pareigas, man tokį pasiūlymą pateiks, tai jam priklauso ir pagal įstatymą, ir pagal jo nusiteikimą, kiek suprantu, – sakė besitraukiantis prokuroras. – Bet jau esu apsisprendęs, kad to pasiūlymo nepriimsiu ir išeisiu iš prokuratūros.“

Anot jo, prokuratūroje sunkiausia buvo ne tik pradėjus dirbti, bet ir baigiant darbą.

„Sunkiausia, ko gero, visada yra pradžia ir, kaip šiandien paaiškėjo, pabaiga, – sakė D. Raulušaitis. – Pradžia sunki dėl to, kad daug kas nauja, reikia viską iš naujo pažinti, išmokti, daug ką darai pirmą kartą, todėl nelengva, o pabaiga – tarnyba nėra tokia lengva, kaip atrodė, šiandien sulaukiau daug gražių žodžių iš kolegų, partnerių, tai šiek tiek išmuša iš vėžių, bet, tikiuosi, susitvarkysiu, pabūsiu su savimi truputį ir viskas stos į savo vietą.“

Prokuratūrą paliekantis D. Raulušaitis norėtų verstis teisine praktika

Buvęs laikinasis Generalinės prokuratūros vadovas sako, jog norėtų verstis teisine praktika.

„Kol kas labai konkrečių planų neturiu, pirmiausia noriu kurį laiką gerai pailsėti, o toliau galvoju, kad versiuos teisine praktika, konkrečia praktika, o kur - kol kas negaliu pasakyti. Norėčiau užsiimti ne administratoriaus, ne vadovo, o konkrečia teisine praktika“, - BNS sakė 17 metų prokuratūros sistemoje dirbęs 40-metis D. Raulušaitis.

Jis teigė kol kas neturintis konkrečių darbo pasiūlymų.

D. Raulušaitis sakė, jog sprendimas palikti Generalinę prokuratūrą nebuvo staigus, jį prokuroras brandino ilgesnį laiką.

„Ne, tai nebuvo staigus sprendimas, apie tai pradėjau galvoti, dar baigiant kadenciją Valiui (birželį iš pareigų atleistas generalinis prokuroras Darius Valys - BNS). Turėjau daug laiko tą subrandinti, apgalvoti“, - kalbėjo D. Raulušaitis.

Anot jo, naujo generalinio prokuroro Evaldo Pašilio paskyrimas jo sprendimui įtakos neturėjo: „Nesieju to su naujo generalinio prokuroro asmeniu. Buvau apsisprendęs sau jau anksčiau“.

Prokuroras teigė iki šiol dirbęs tik prokuratūros sistemoje ir nesivertęs jokia kita teisine praktika.