Pirmadienio popietę Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) G. Abeciūną apklaus kaip specialų liudytoją – tai reiškia, kad yra duomenų apie jo padarytą nusikaltimą, tačiau jų kol kas neužtenka įtarimams pareikšti.

STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas DELFI patvirtino, kad Kauno klinikinėje ligoninėje atlikus poėmius rasti du kraujo mėginiai.

DELFI šaltinių žiniomis, ligoninėje rasti oficialus ir nuslėptas D. Gineikaitės kraujo mėginiai. Abiejų mėginių tyrimai jau atlikti, pirmadienį STT turi sulaukti oficialaus atsakymo. Neoficialiomis žiniomis, nuslėptajame mėginyje rasta nemažai alkoholio, kitame jo arba visai nėra, arba užfiksuotas labai menkas kiekis. Neoficialiai STT pareigūnai prasitaria esantys įsitikinę: ši istorija negalėjo vykti be G. Abeciūno žinios.

Tuo metu G. Abeciūnas Kauno klinikinės ligoninės paskelbtame interviu pirmadienį atsiribojo nuo D. Gineikaitės teiginių apie tai, kad prieš savaitę ji avariją Kaune sukėlė visiškai blaiva. G. Abeciūnas minėtame interviu teigia visiškai pasitikintis visais savo pavaduotojais, tačiau, jo teigimu, jeigu paaiškėtų kokie nors ligoninės medikų nusižengimai, jie sulauktų „atitinkamos atsakomybės“.

„Netoleravau ir netoleruosiu korupcinių apraiškų, nes tai ne tik kenkia ligoninės reputacijai, bet ir sėja nepasitikėjimą visa sveikatos priežiūros sistema“, – komentare cituojamas G. Abeciūnas.

G. Abeciūnas tvirtina atskiru įsakymu pavedęs atlikti Vidaus medicininio audito tyrimą. „Remdamasis šio tyrimo išvadomis priimsiu ir atitinkamus sprendimus, jeigu jų reikės. Suprantama, kad sykiu atsižvelgsime ir į teisėsaugos institucijų pateiktus tyrimo duomenis, – sako G. Abeciūnas, kurį cituoja naujienų agentūra BNS.

DELFI primena, kad STT pareigūnai ikiteisminiame tyrime taip pat apklausė laikinai einantį pareigas Kauno klinikinės ligoninės Priėmimo, skubios pagalbos ir traumų skyriaus vedėją gydytoją Artūrą Šulnių, taip pat D. Gineikaitės kraujo paėmusią medicinos seserį. Specialiuoju liudytoju byloje apklaustas ir Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus pavaduotojas Kastytis Grigonis.

Policijos teigimu, neblaivi D. Gineikaitė prieš savaitę Kaune sukėlė avariją. Jai alkotesteriu nustatytas vidutinis girtumas - 1,66 promilės, tačiau su alkotesterio duomenimis nesutikusi NŽT direktorė po pusketvirtos valandos vyko atlikti papildomo kraujo tyrimo Kauno klinikinėje ligoninėje.

D. Gineikaitė STT apklausta kaip specialioji liudytoja įtariant, kad Kauno klinikinėje ligoninėje po avarijos galėjo būti bandoma nuslėpti jos girtumą. Pareigūnai Kauno klinikinėje ligoninėje atliko dokumentų ir D. Gineikaitės kraujo mėginio poėmius.