DELFI tai patvirtino STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas. K. Grigonis apklaustas aiškinantis, ar jis darė spaudimą ligoninės Priėmimo skyriaus vedėjui Artūrui Šulniui.

DELFI žiniomis, pareigūnai aiškinasi, ar K. Grigonis liepė sukeisti D. Gineikaitės kraujo mėginį.

NŽT direktorė praėjusį šeštadienį Kaune sukėlė avariją. Atvykę policijos pareigūnai alkotesteriu vairuotojai nustatė vidutinį girtumą (1,66 prom.), bet D. Gineikaitė paskui pareiškė buvusi visiškai blaivi.

Su alkoholio matuoklio rodmenimis nesutinkantys vairuotojai turi teisę per valandą po patikrinimo kreiptis į medicinos įstaigą, kad ten būtų paimta kraujo tyrimui. Tačiau NŽT direktorė į ligoninę kreipėsi tik po keleto valandų. Į žurnalistų klausimą, kodėl ji taip ilgai delsė, jei buvo blaivi, D. Gineikaitė antradienio vakarą po apklausos išeidama iš STT būstinės, neatsakė.

Antradienį per apklausą buvo atlikta D. Gineikaitės kūno apžiūra dalyvaujant medikei. Po to medikė žurnalistams patvirtino aptikusi žymių, tačiau neįvardijo, kokių. DELFI žiniomis, D. Gineikaitės rankoje aptiktos dvi dūrių (švirkštų arba kateterių adatų) žymės.

Tiriant galimą piktnaudžiavimą ir dokumentų klastojimą siekiant nuslėpti D. Gineikaitės girtumą, specialiaisiais liudytojais jau apklausti du asmenys: ji pati ir K. Grigonis. Specialiojo liudytojo statusas reiškia, kad jiems bet kada gali būti pareikšti įtarimai.