Prieš apklausą ji su žiniasklaida nebendravo.

„Ji bus apklausta specialiąja liudytoja (...) atliekamame tyrime dėl dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo", - Eltai sakė Ruslanas Golubovas.

STT atstovas taip pat patvirtino, kad dokumentų ir kraujo mėginio poėmiai buvo atlikti Kauno klinikinėje ligoninėje.

Policija teigia, kad D.Gineikaitė šeštadienį Kaune neblaivi sukėlė avariją. Jai alkotesteriu nustatytas vidutinis girtumas - 1,66 promilės.

D.Gineikaitė pirmadienį išėjo neapmokamų atostogų. Žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės teigimu, D.Gineikaitė jai neigė vairavusi neblaivi.

Toksikologas: greitai sumažinti girtumą galima tik vienu būdu

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų gydytojas toksikologas Jonas Šurkus pasakoja, kad girtumą nuo 1,66 promilių iki 0 galima sumažinti tik vienu būdu – atlikus dializę, tačiau tai labai ilga procedūra, kuri palieka pėdsakus ant kūno.

„Norint pagerinti situaciją radikaliai, kad rodytų 0 promilių, yra tik vienas būdas – prijungti prie dirbtinio inkstų aparato, bet tai praktiškai neįmanomas dalykas, nes tam reikia punktuoti kraujagyslę, įvesti didžiulį kateterį. Vien pasiruošimas tokiai procedūrai trunka valandą-dvi, procedūra užima keturias-penkias-šešias valandas“, - sako J. Šurkus.

Klausiamas, ar per tris-keturias valandas girtumą gali sumažinti pasitelkus lašinę, toksikologas irgi buvo gana skeptiškas.

„Jei atvažiavo duoti kraujo po trijų-keturių valandų ir per tą laiką palašino, tada koncentracija kraujyje galėjo sumažėti, bet ne iki 0. Grubiai skaičiuojant, jei girtumas buvo 1,66, tai po keturių valandų numetus po 0,1 promilės valandai, bus apie 1,2. Jei dar truputį palašino, iki 1 promilės galėjo numušti, bet tai nieko nekeičia“, - sako J. Šurkus.

Toksikologas, be kita ko, pažymi, kad kraujo mėginys po avarijos ar incidento turi būti paimamas per valandą.

„Jei atvyko po trijų-keturių valandų, tai jos kraujo tikriausiai niekas net nevertins, nes privalėjo atvažiuoti per valandą“, - teigia J. Šurkus.