J. Trudeau dalyvavo 60-ies sekundžių iššūkyje, kurio metu premjerui buvo užduodami greiti trumpi klausimai ir jam reikėjo pateikti greitus atsakymus.

Vienas iš klausimų buvo susijęs su Baltijos šalimis: „Kuri iš Baltijos tautų jums patinka labiausiai?“. Į tai premjeras žaibiškai atsakė: „Tokių nėra“.

Angliškai tai skambėjo taip: What is your favourite Baltic nation? That’s not a thing.

Kaip macleans.ca rašo Aaronas Hutchinsas, vaizdo įrašo ištrauka paplito įvairiuose naujienų portaluose.

Dėl šios priežasties Lietuvos, Latvijos ir Estijos Europos Parlamento nariai iš Liberalų ir demokratų aljanso Europai (ALDE) Kanados premjerui nusiuntė kalėdinį sveikinimą su grotažyme #BalticThing.

„Kai DELFI parašė, kad Justinas nežino apie Baltijos šalių egzistavimą, visi buvo gana šokiruoti“, - macleans.ca cituojamas Antanas Guoga.

Baltijos šalių europarlamentarai J. Trudeau linksmai informavo, kad Latvija garsėja rogučių sporto ir paplūdimio tinklinio pasiekimais, Lietuva – garsi savo krepšininkais, Estija didžiuojasi esanti „Skype“ šalis.

„Justinai, nueik ir pažiūrėk Toronto „Raptors“ žaidžiant kartu su Jonu Valančiūnu. Jis – tikras vyras“, - filmuke sako Petras Auštrevičius.

A. Guoga savo ruožtu pakvietė pažaisti pokerį. J. Trudeau mini pamokėlę kartu surengė Iveta Grugule iš Latvijos, Kaja Kallas ir Urmas Paetas iš Estijos.

Minimą vaizdo įrašą macleans.ca žurnalistas parodė ir pačiam J. Trudeau, kuris paaiškino tikrai žinantis Baltijos šalis, tik nenorėjęs išskirti kurios nors vienos valstybės.

„J. Trudeau atsakė, kad jis tikrai žinojo apie Baltijos šalių egzistavimą, nes yra susitikinėjęs su moterimi iš vienos šių šalių. Kadangi filmuojant 60 sekundžių įrašą reikėjo skubėti, jis nusprendė, kad atsakyti paminint konkrečią šalį nėra gerai. Taigi nusprendė atsakyti kuo diplomatiškiau", - savo straipsnyje rašė žurnalistas A. Hutchinsas.

DELFI primena, kad J. Trudeau šių metų lapkritį prisaikdintas Kanados ministru pirmininku.

43-ejų J. Trudeau yra buvęs prancūzų kalbos mokytojas, snieglenčių sporto instruktorius ir barmenas. J. Trudeau yra kanadiečių mylimo velionio ekspremjero Pierre'o Trudeau sūnus.

2000-aisiais miręs P. Trudeau premjero poste dirbo 1968-1979 m. ir 1980-1984 m. Jis laikomas šiuolaikinės Kanados tėvu.