Kaip skelbia STT, šioje byloje Viešojo saugumo tarnybos (VST) prie Vidaus reikalų ministerijos Kauno dalinio Intendantinės kuopos Pastatų eksploatacijos ir priežiūros grupės vyriausiasis specialistas K. K. pripažintas kaltu dėl turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo.

Jam skirta 46 MGL dydžio bauda ir nuspręsta konfiskuoti turto daugiau kaip už 550 eurų.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą, STT pareigūnai nustatė, kad VST lėšomis įsigyta pirties krosnelė buvo nugabenta į tuomečio VST vadovo Sergejaus Madalovo gyvenamąją vietą, kur ir buvo sumontuota.

STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas patvirtino, kad S. Madalovas buvo naudos gavėjas, tačiau galimai neteisėto jo praturtėjimo teisme įrodyti nepavyko.

„Pritrūko įrodymų. Jis buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas, vėliau teisme buvo liudytojas. Vis dėlto realių įrodymų, kad prašė, reikalavo tos krosnelės, nebuvo", – DELFI sakė R. Golubovas.

Šioje baudžiamojoje byloje taip pat už piktnaudžiavimą ir dokumentų klastojimą buvo teisiamas VST prie Vidaus reikalų ministerijos Plėtros ir projektų įgyvendinimo skyriaus Viešųjų pirkimų poskyrio jaunesnysis specialistas R. Č.

Jį teismas išteisino, nenustatęs kaltinamojo tyčios suklastoti ir panaudoti dokumentą.