Kaip rašo ru.DELFI.lt, G. Phillipsas patikslina, kad jis – „liaudies žurnalistas“, turintis asmeninį kanalą internetinėje svetainėje „Youtube“, o savo ketinimus jis ruošiasi įgyvendinti rinkdamas aukas.

„Baltijos šalys yra žavingos, tiek apie jas girdime, tačiau kokia gi ten situacija iš tikrųjų? Be politikos ir propagandos? Noriu tai išsiaiškinti, o tai galima padaryti tik apsilankius vietoje“, - rašo žurnalistas, kurį Ukrainos žiniasklaida įvardija kaip „odiozinį britų tinklaraštininką, dirbantį Kremliaus ruporams“.

G. Phillipsas žada, kad jo kelionė truks dvi savaites. Pranešimą apie šiuos planus feisbuke jis išpublikavo gruodžio 13 d. G. Phillipsas pasidalino ir vaizdo įrašu, kuriame – planuojamo reportažo anonsas.

„Tiek daug girdime apie Baltijos šalis, antirusišką polemiką, NATO, kokia gi ten situacija iš tikrųjų, kokios nuotaikos vyrauja gatvėse?“ – rašo jis.

G. Phillipsas – 38-erių iš Notingamo kilęs britas, tinklaraštininkas ir žurnalistas, pelnęs reputaciją propagandiniuose rusų televizijos kanaluose „Zvezda“ ir „Russia Today“.

Jį išgarsino darbas Euromaidano įvykių Kijeve periodu 2013 m. pabaigoje – 2014 m. pradžioje, o taip pat ir įvykių Pietryčių Ukrainoje periodu 2014 m.

Parengtuose reportažuose iš Ukrainos G. Phillipsas vadino Ukrainos valdžią fašistais, Kijevo chunta, o taip pat ir sakė tikintis, kad Ukrainos valstybė nebeegzistuoja.

2014 m. gegužės mėn. G. Phillipsas rengė reportažus iš kovinių veiksmų regiono šalia Slovjansko, Mariupolio ir kitų Donecko srities miestų. G. Phillipsas buvo sulaikytas Ukrainos patikros poste, kai mėgino iš Mariupolio nuvykti į Slovjanską. Remiantis žiniasklaidos pateikiama informacija, Ukrainoje jam pateikti kaltinimai šnipinėjimu separatistų arba Rusijos naudai. 2014 m. liepos mėn. G. Phillipsas grįžo į kovinių veiksmų zoną Rytų Ukrainoje. Kartu su dar trimis žurnalistais jis nusprendė apžiūrėti Donecko oro uostą. Pats G. Phillipsas ir „ANNA News“ agentūros reporteris priartėjo prie pat oro uosto, kur juos sulaikė ukrainiečių kariai.

Liepos 25 d. Ukrainos saugumo tarnyba pranešė dėl sprendimo deportuoti G. Phillipsą iš šalies ir drausti jam įvažiuoti į Ukrainos teritoriją trejus metus. Toks sprendimas priimtas siekiant užtikrinti valstybinį saugumą, suverenumą ir teritorinį vientisumą.

Vis dėlto 2014 m. rugpjūčio mėn. jis ir vėl atvyko į Ukrainą, kur rengė reportažus apie situaciją Luhanske ir aplink šį miestą.

Nuo 2014 m. pabaigos G. Phillipsas bendradarbiauja su televizijos kanalu „Zvezda“. Šio žurnalisto kanalas internetinėje svetainėje „Youtube“ turi per 70 tūkst. sekėjų. Be to, šioje platformoje jis turi dar ir antrą asmeninį kanalą.