Parlamentarai atmetė Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos nario Antano Matulo pasiūlymą atsižvelgti į Seimo Etikos ir procedūrų komisijos rekomendaciją ir išbraukti iš komisijos sudėties dėl šališkumo kritikuojamą liberaldemokratą Vytautą Galvoną. Jam taip pat pavyko išlikti šios komisijos pirmininkės pavaduotoju.

Komisijos pirmininkė Loreta Graužinienė sakė, kad V.Galvonas komisijos posėdyje nebus apklausiamas kaip liudytojas. "Kuo daugiau nuomonių, tuo objektyvesnė bus komisijos išvada", - pažymėjo ji, atremdama parlamentarų priekaištus dėl galimo V.Galvono šališkumo.

Aiškindama būtinybę pratęsti komisijos darbą, L.Graužinienė sakė, kad dėl didelės darbų apimties dar nespėta aptarti visų numatytų temų.

Liberalcentristai Rimantas Remeika ir Vytautas Bogušis ironizuodami siūlė pratęsti A.Zuoko veiksmus tiriančios komisijos veiklą keliems metams - net iki kadencijos pabaigos.

Už tai, kad būtų pratęstas A.Zuoko veiksmus tiriančios komisijos darbas, balsavo 59 Seimo nariai, 16 susilaikė ir 16 balsavo prieš.

Tęsiančiai savo darbą Seimo laikinajai komisijai teks išsiaiškinti, ar Vilniaus mero A. Zuoko, Tarybos narių bei savivaldybės administracijos valstybės tarnautojų veiksmais nebuvo pažeisti teisės aktai, tarnybinė etika bei viešųjų ir privačių interesų derinimo principai, taip pat nustatyti, ar Maskvos vyriausybėje buvo proteguojama UAB "Eksimeta".