Šeštadienio vakarą minią žmonių į Palangą priviliojo centrinėje miesto aikštėje pastatytos pagrindinės kurorto šventinės eglės įžiebimo šventė. Joje, kaip pridera šviesos miestui, netrūko įvairių pirotechnikos elementų.

Originaliai papuošta eglutė ir šiemet, jau trečius metus, bus „linksma“. „Jau kelerius metus palangiškius ir svečius Palangos žaliaskarė džiugina savo išskirtinumu – muzikuojanti eglė savaitgaliais ir švenčių dienomis nustatytomis valandomis gros bei „šoks“ šviesos šokį pagal skambančias kalėdines melodijas“, – teigė Palangos kultūros centro vadybininkas Nerijus Stasiulis.

Palanga itin pasistengė, jog ir miestiečiai, ir visi atvykusieji pajustų artėjančių Kalėdų dvasią – tiek eglės puošybos elementai, tiek ir visos miesto šventinės dekoracijos šiais metais yra atnaujintos. Iš apšvietimo stulpų „šypsosi“ nykštukai ir angelai, medžių šakos padabintos girliandomis.

Šventinės nuotaikos netrūksta ir J. Basanavičiaus gatvėje. Ją tradiciškai padabino Kalėdų eglių alėja. Dešimt žaliaskarių šiais metais papuošė Palangos verslininkai, komunalininkai bei „Lions“ moterų klubo nariai.

Žaliaskarės iškart prikaustė J. Basanavičiaus gatvėje šurmuliavusių žmonių dėmesį – daugelis skubėjo įsiamžinti prie eglučių.

Šiųmetė naujovė Palangoje – šviečiantis kalėdinis fontanas, savo spalvomis ir „bėgančiomis“ lemputėmis padabinęs šiltuoju metų periodu palangiškius ir svečius džiuginusį muzikinį fontaną.

Sekmadienį, gruodžio 6-ąją, duris atvers ir Palangoje apsistojusio Kalėdų senelio namukas (Vytauto g. 19, ties centriniu įėjimu į Birutės parką). Čia mažieji lankytojai galės išvysti, kaip gyvena svarbiausias Kalėdų herojus, kokiais daiktais jis naudojasi, kokį kostiumą dėvi ir daugiau įdomybių. Kalėdų senio namuko durys bus atviros kiekvieną savaitgalį iki Kalėdų nuo 14 val. iki 16 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)