„Rytoj siūlysime ir, matyt, patvirtinsime (mandatą) iki 40“, - BNS ketvirtadienį sakė Seimo užsienio reikalų komiteto pirmininkas Benediktas Juodka po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite.

Lietuvos kariai Vakarų Afrikoje esančioje šalyje dalyvautų Jungtinių Tautų misijoje. Anksčiau Lietuva planavo į Malį siųsti iki 20 karių ir civilių. Šiuo metu atskiroje ES misijoje Malyje dalyvauja trys Lietuvos kariai.

Neramumai Malyje tęsiasi nuo 2012 metų, kai didelį šalies šiaurinį regioną užgrobė džihadistų grupuotės, susijusios su „al Qaeda“. Per 2013 metais pradėtą Prancūzijos vadovaujamą intervenciją daugelis islamistų buvo išstumti, bet didelės teritorijos tebėra menkai kontroliuojamos.

Po išpuolių Paryžiuje Prancūzija kreipėsi į Europos Sąjungos (ES) valstybes nares, prašydama pagalbos kovojant su džihadistais Sirijoje ir Irake, arba palengvinti naštą Afrikoje tarnaujančioms pajėgoms.

Tai nebūtų pirmasis Lietuvos karių siuntimas į Afriką. Pernai Lietuva mėnesiui buvo išsiuntusi transportinį lėktuvą „Spartan“ su dešimčia karių į Prancūzijos misiją Centrinės Afrikos Respublikoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)